A magyar kormányfő Katarban megmondta megint a tutit. Szerinte Ukrajna nem nyerhet az orosz-ukrán háborúban, mert Oroszország az erősebb, és a nyugat nem lesz hajlandó közvetlenül belépni a konfliktusba Ukrajna oldalán.

Ha megnézzük a számokat, a környezetet és azt, hogy a NATO nem hajlandó csapatokat küldeni, akkor nyilvánvaló, hogy a csatatéren nincs győzelem szegény ukránok számára” – mondta a kelet-európai próféta.

Orbánnak meg kell súgja valaki, de nagyon bizalmasan és halkan: a nyugat valóban nem akarja a háborút Oroszországgal, de azt sem, hogy Oroszország nyerjen Ukrajna ellen. Ebből az következik – hajolj közelebb, Viktor! -, hogy ha a helyzet ezt fogja megkövetelni, be fog lépni a háborúba Ukrajna oldalán.

Hogy ezt a magyar kormányfő másképpen látja, az pont a francot sem érdekli. Legyen ez az ő baja, de – sajnos – a mi bajunk is lesz.

Arra a kijelentésére pedig, hogy ne mondja meg senki, még Amerika sem, hogy a magyarok hogyan éljenek, arra hívnám fel a figyelmét a notórius hazudozó felcsútinak, hogy a leginkább a magyar emberek milliói nem akarnak úgy élni, ahogyan szerinte a magyarok élni akarnak.

Vagyis nem akarnak egy orosz vagy kínai mintára szervezett illiberális demokráciában, magyarul egy egypárti diktatúrában vegetálni, keleti autokrata államok szövetségeseként a nyugati világtól elszakítva. Bármennyire tetszene is ez Orbán Viktornak.

Lassan betelik a pohár, és pont a magyar emberek, nem az amerikaiak, legyen is ott bárki az aktuális elnök, fogják Orbán Viktort történelmi bűneiért, hazaárulásáért a börtönbe tuszkolni, ahol – talán előrelátásból – már enyhíti a túlzsúfoltságot, az embercsempészek elbocsátásával csinálja a helyet maga és bűntársai részére. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s