Azt hiszem, a magyar kormány megint iskolát teremt. Mivel túl soknak találja a magyar börtönökben fogvatartott embercsempészeket, akik a déli határon felhúzott magyar nagyfal ellenére jutottak be az országba – mégpedig több mint kétezren –, a jogerős ítéletükre fittyet hányva szabadon engedi őket, csak három napon belül hagyják el a tejjel-mézzel folyót.

A büntetésvégrehajtás parancsnoka sokallja a börtöneinkben ülők mintegy 10 százalékát kitevő embercsempészekeket, ezért útilaput köt a talpukra. Azt hiszem, nem kellene itt megállni. A maradék 90 százalék sem ingyen eszi a kenyerünket, nekik is fűteni, világítani kell a börtönökben, vagyis ha elbocsátanánk őket is, még több pénzt lehetne megtakarítani.

Ha egyébként is nagy szorgalommal másoljuk az orosz példákat, miért nem lehet bűnözőket– ahogy ott teszik – besorozni a folyamatos létszámgondokkal küszködő hadseregbe? Mindenekelőtt határvadásznak volna érdemes kiképezni őket, hiszem ha valaki, akkor ők tudják, hogy merre mozognak a bűnözők, akár a zsebtolvajok és a betörők, de még az embercsempészek is.

Kutyaharapást szőrivel vagy a rablóból lesz a legjobb pandúr magyar mondások bizonyítják, hogy a megoldás nagy hagyományokra tekint vissza. A Fidesz immár 12 év óta nagy sikerrel alkalmazza például a kecskére káposztát népi mondást, amikor a belügyminiszter egy maffiózó, a legfőbb ügyész pedig az ország legkorruptabb, a kormányfő zsebében lapuló politikusa.

A bírósági végrehajtók sima bűnözők, tehát nemhogy ki kellene engedni, de be se kellene őket zárni. Hiszen szabadlábon több hasznot hajtanak, mintha be volnának zárva valami uniós normák alapján üzemelő, drága büntetés-végrehajtó intézménybe, ahol ráadásul nem is tudnák kifejteni különös képességeiket, azt például, hogy mindent, még azt is be tudják hajtani, amit ki sem vetett senki senkire.

Hogy a fülkeforradalmi gondolat már erős gyökereket eresztett, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az országunk jelenlegi köztársasági elnöke, ki tudja, miért a vatikáni állam fejére hivatkozva kegyelmet adott az ország alighanem egyetlen, viszont kivételesen kemény terroristájának, Budaházi Györgynek, aki csak néhány politikusra lőtt rá, csak egy-kettőt próbált felrobbantani, egyet kórházérettre, pépesre veretett.

Az ő esetében viszont nem a takarékosságra hivatkoztak, mert Orbán Viktor úgy gondolja, hogy Budaházi szabadon bocsátása nem anyagi kérdés, az minden pénzt megér. Olyan szélsőjobboldali csőcselék támogatását lehet vele megszerezni, amelynek tagjai nemcsak képesek egyszerre két, de akár tíz vagy száz kézzel is a Fidesz jelöltjeire szavazni, de jól a körmére tudnak nézni azoknak is, akik eltévesztenék a szavazó cédula helyes kitöltését.

A keresztény magyar politikai kurzus komolyan veszi a jézusi tanításokat, és ahogyan a Fidesz díszszerzetese, Böjte Csaba megmondta, nekik nem az ítélkezés a dolguk, hanem az imádkozás. Ahogyan például ő is minden nap a reggeli imájába foglalja egyszerre Orbán Viktor és Polt Péter nevét, mert amíg ők a helyükön és nem a börtönben vannak, addig neki sem kell a börtöntől egy cseppet sem tartania pedofíliáért vagy annak eltűréséért.

Manus manum lavat, mondja a régi római mondás, vagyis kéz kezet most. Arra nem tértek ki az ókoriak, hogy mennyire mocskosak ezek a kezek. Az mindegy is, mert nem az számít, hanem az, hogy ki kinek a kezét mossa a magyar igazságszolgáltatásban és a büntetés-végrehajtásban szűzi tisztára, továbbá abból kinek mennyi jövedelme származik.

Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen – emlékeztetnek a kiváló memóriával megáldott magyar keresztények. Igaz, a bibliában szó sincs arról, hogy százszoros felárat számoltak volna fel Krisztus őrzéséért. Aminek persze egyenes következménye lett, hogy szar munkát végeztek, és a végén feltámadt. Na ilyesmi a NER-ben nem fog előfordulni. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s