Magyarország megint vétóz. Újra megbántották az ukránok, amiért egész Európán vesz elégtételt, igaz, szívni nem Ukrajna fog, hanem Magyarország.

A csillagászok nem is egyszer jelentették már be, hogy ott valahol kell lenni egy égitestnek, mert egy másik égitest pályája, mozgása csak így magyarázható. Csak akkor érthető, miért arra megy amerre, ha azt feltételezzük, hogy valahol ott van valami, ami módosítja a pályáját. Így vagyunk mi, nem csillagászok, Orbán Viktor döntéseivel.

Eddig senki nem bizonyította, aki kimondta, annak nem hitték el, de nem is meri senki elhinni, hogy valami általunk ismeretlen csillag befolyásolja, módosítja a magyar kormányfő mozgását, mert mi sem értjük, amit tesz, ha nem feltételezzük annak a másiknak a létezését és befolyását.

Nevezzük nevén a gyereket! A magyar kormányfő nem önszántából hozza meg a döntései jelentős hányadát.

Orbán akkor provokálja egész Európát, de az Európai Unió vezetőit mindenképpen, Hitler-hasonlattal és 500 millió eurós ukrán támogatás vétójával, amikor éppen az uniós pénzek felszabadításáért kuncsorog Brüsszelben, amikor Navracsics százegyedszer jelenti be, hogy közel a megállapodás, és mindjárt jön a pénz, amire égető szükségünk volna.

Harmadik negyedéve úgynevezett techniai recesszióban a gazdaságunk, vagyis az ország teljesítménye folyamatosan hanyatlik, a költségvetés hiánya nő, az adósságtörlesztés a kamatok miatt az egekbe ugrott, állami beruházások százait kell törölni, a lakosság reáljövedelme esik, az infláció még mindig két számjegyű, európai rekord magasságban, a 20 százalék fölött van.

Tehát a magyar miniszterelnöknek minden oka megvolna, főleg annak fényében, hogy egymás után módosítja a korábbi törvényeit az EU szájaíze szerint, hogy befogja végre a lepcses száját, és ne gyalázza azokat, akiktől pénzt vár, és akiknek egyébként a parlamentben működő törvénygyárával igyekszik minden igényét kielégíteni.

Akkor a több ezer milliárd forintos kérdés: mi a bánatos francért nem tesz Orbán Viktor lakatot a szájára, miért dönt ismét Európa terveinek meghekkeléséről, miért gyalázkodik és gáncsoskodik? Itt nem az ország érdekének védelmében, de még csak nem a hatalom megtartása miatt van szükség konfrontatív lépésekre, hanem egy másik csillag vonzása téríti el a kedves vezetőt az észszerű iránytól.

Magyarul: nem találunk más magyarázatot, mint azt, hogy Orbánt madzagon rángatja Vlagyimir Putyin. Amit az utóbbi két évben a magyar kormányfő tett, azt mással észszerűen megmagyarázni nem lehet. Annak nincs racionális oka, még olyan sem, ami ugyan nem az ország, de legalább Orbán érdeke volna. A magyar kormányfő folyamatosan Putyin érdekeit szolgáló döntéseket hoz a szövetségesei érdekeivel szemben, és a saját helyzetét is nehezíti.

Itt a saját személyes integritásának a védelméről lehet csak szó, arról, hogy országunk egyszemélyes vezetőjét zsarolják. Ezért hoz értelmezhetetlen döntéseket, ezért megy vétókkal Európa, az egész nyugati világ ellen. Orbán Viktor Putyin túsza, és amíg más ésszel felfogató indokkal nem áll elő senki, addig ezt kell a hivatalos és egyetlen magyarázatnak elfogadni.

A most bejelentett 500 millió eurós vétó indoklása ugyanis teljesen tarthatatlan és minden logikát nélkülöz. A kormányzati propaganda szerint azért vétózunk, mert Kijev a terrorizmust támogató listára vette az OTP-t, illetve mert kiszivárgott titkosszolgálati jelentések szerint az ukrán elnök hónapokkal ezelőtt fontolóra vette a Barátság olajvezeték felrobbantását.

Az OTP listára vételének csak szimbolikus jelentése van, mert a bank zavartalanul üzletelhet tovább Oroszországban és természetesen Ukrajnában is, sehol közvetlen anyagi kár nem érte, semmilyen diszkriminatív intézkedést ellene sem az oroszok Oroszországban, sem az ukránok Ukrajnában nem léptettek életbe.

A Barátság olajvezeték zavartalanul működik, mert az ukránok nem robbantották fel, igaz, a hivatalos magyar vélemény szerint ezzel nem értek volna el semmit, mivel az adriai vezetéken keresztül pótolható volna a kiesés. Azon kívül a fel nem robbantott vezetéken kap Ukrana a tankjaihoz gázolajat Európától, többek között tőlünk is. Vagyis ez az indok üres fecsegés.

A magyar kormányfő azzal vádolja a parlamenti ellenzéket, hogy amikor kormányának az Ukrajnával szembeni politikáját bírálja, nem Magyarország, hanem Ukrajna érdekének védelmét részesíti előnyben a magyar érdekkel szemben. A valsóság azonban ennek az ellenkezője: Orbán képzeli magát Oroszország helyzetébe, és ő az, aki Vlagyimir Putyin érdekeit szolgáló döntéseket hoz.

Nekünk, nem csillagászoknak, nem maradt más hátra, mint hogy higgyünk a csillagászoknak, akik egy csillag, a mi csillagunk mozgásából ki tudják következtetni egy másik csillag létét és vonzását. Közvetve igazolva látják, hogy ez a viszony létezik. Azt is ki tudják számolni a mi égitestünk mozgásának ismeretében, hogy a másiknak mekkora a tömege és milyen a pályája.

Hát így állunk, kedves Vlagyimir Vlagyimirovics és Viktor Viktorovics.Valószínűnek látszik, hogy mire megbizonyosodunk a mi csillagunk mozgását meghatározó égitest kilétéről, és néven nevezzük, beteljesül a sorsa, eljön a vég, a csillaghullás. Ez a vonzáskörébe tartozó csillag eltűnését is jelentheti, de a minimum, hogy új pályára kell majd állnia. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s