Nem békepártiak és háborúpártiak állnak egymással szemben, hanem oroszbarát és ukránbarát országok. Aki tűzszünetet és béketárgyalásokat akar anélkül, hogy előtte az oroszok kivonulnánkak a megszállt ukrán területekről, az orosz győzelmet akar Ukrajnában, és végeredményben Ukrajna megszűnését.

A békére leginkább az ukránok áhítoznak, a Kijevet pénzzel és fegyverrel ellátó országok nemkülönben. Ők azonban nem akarják, hogy a jelenlegi Ukrajna helyén Oroszország legyen, nem járulnak hozzá, hogy az oroszok katonai erővel igázzanak le egy szuverén országot.

A békepártiakat Ukrajna veresége, megszűnése nem zavarja, mert ők békét, vagyis orosz győzelmet akarnak. A békét támogatják, mert nyíltan nem merik kimondani, hogy Oroszország pártján állnak.

A legtöbben azért, mert maguk is elfogadják az erőszakos területszerzés elvét, mert maguk is súlyosan megsértik az általános emberi jogokat, a demokráca elveit, vagy mert Oroszország vagy Kína zsebében vannak.

Ez ilyen egyszerű, legyen szó Orbán Viktor békepártiságáról, a kínai elnök szirénhangján meghirdetett békepolitikáról, vagy a brazil elnök, Lula békefelhívásáról. Árulkodó, hogy mindannyian elítélik az Ukrajnának nyújtott nyugati, európai és amerikai támogatást, a pénzügyi és katonai segítséget.

Ezzel leleplezik magukat, hiszen tudják, sőt el is mondják: amennyiben a nyugat megszüntetné Ukrajna támogatását, azonnal béke lenne. Értsd: azonnal nyernének az oroszok, letörölnék a térképről Ukrajnát, a gyakorlatba ültetnék, amit hangoztatnak, hogy nincs ukrán nép, hogy a világnak nincs szüksége Ukrajnára.

Hszi Csin-ping, a kínai kommunista párt elnöke, aki egy személyben a Kínai Népköztársaság elnöke, a kínai fegyveres erők főparancsnoka is, ugyanezt gondolja Tajvan esetében.

Akarjanak is a Tajvanon élő kínaiak, amit akarnak, ő bizony Kínához csatolja az országukat, mert az oda való, és ha nem megy az ott élő kínaiak támogatásával, akkor majd a kínai néphadsereg elmagyarázza nekik, hogy ezt akarják, és ez a jó a számukra.

Orbán Viktor is tudja, miért akar békét Ukrajna győzelme és Ukrajna szuverenitásának helyreállítása helyett. Ő úgy hirdetne tűzszünetet és kezdene béketárgyalásokat, hogy majd azokon kiderül, milyen határok között maradhat fenn Ukrajna, ha egyáltalán szükség van rá.

A magyar kormányfő szerint egyébként nem Ukrajnának és Oroszországnak kellene tárgyalnia egymással a háború befejezésének feltételeiről, hanem Oroszországnak és az Egyesült Államoknak, mert a háború csak addig folytatódik, amíg az USA támogatja Ukrajnát, tehát a háború befejezésének kérdése is amerikai kézben van.

Mondja ezt egy Ukrajnánál négyszer kisebb, Európában is a futottak még mezőnyben szereplő ország vezetője, aki – ezek szerint – a saját sorsát is a nagyhatalmakra bízná, ahogyan azt Ukrajnának javasolja.

Természetesen mindeközben a szent és sérthetetlen magyar szuverenitás élharcosának állítja be magát, aki szerint a magyar népnek joga van megmondani, hogy kikkel, hogyan, milyen demokratikus deficittel és mely emberi jogok tiszteletben nem tartása mellett éljen, mivel a magyar nép nem ukrán nép, akiknek meg kell erről kérdeznie Oroszországot, és megvárnia, hogy Moszkva kiegyezik-e Washingtonnal az ukrán nép sorsáról.

Orbán a képmutatás és erkölcstelenség világpéldaképe minden téren. Tőle nem is várható más, mint annak hangoztatása, hogy minket csak a magyarok sorsa érdekel, hogy mi lesz Ukrajnával, az nem tartozik ránk. Lehet, hogy Ukrajna agresszió áldozata lett, de nem várhatja el tőlünk, hogy ezért lemondjunk az orosz gázról és olajról, vagy ne oroszokkal építtessünk magunknak atomerőművet.

Ez nem más, mint az a felcsúti világszemlélet, amelynek értelmében egy a fontos, hogy nekünk, a családunknak, a gyerekeinknek, a barátainknak, a támogatóinknak és a mellettünk kiálló vazallusainknak jó legyen, a többi magyar ember oldja meg a problémáját, ahogyan tudja.

Magyarországot egy primitíven gondolkodó, egy közönséges tolvaj, egy nemzetközi szélhámos vezeti. Sajnálatos módon az ország lakossága egy jelentős részének támogatásával. Mégpedig azért, mert – szomorú ezt leírni – a magyar emberek milliói is így gondolkodnak. A fideszes toljvajlások és lenyúlások emlegetésekor a fideszhívek általános válasza: miért, te nem ezt tennéd, ha a helyükben lennél?

Amíg ez így van, Magyarország ne is álmodjon arról, hogy a benne élő és nem a tűz közelében sertepertélők sorsa jobbra fordul, hogy nem egy kisebbség érdekében fogják Magyarországot néhányan irányítani a saját politikai túlélésük és zsebeik tömése érdekében. Azt kapjuk, amit megérdemlünk. Gyáva népnek nincs hazája. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s