A magyar miniszterelnök határozottan felszólította országa férfi lakosságát, hogy készüljenek, mert hamarosan locsolkodni kell. Szó szerint ez így hangzott: “Kölniket feltölteni!”

Mondja valaki, hogy nem vagyunk egy boldog ország! Egy véres európai háború közepette a magyar kormánynak más dolga sincs, mint hogy arra figyelmeztesse a lakosságot, hogy töltsék fel a kölnis üvegeket, mert jön a húsvét.

Igaz, alig néhány nappal korábban ugyancsak a kormányfő a harmadik világháború kitörésének növekvő esélyére figyelmeztetett, amivel öszefüggésben Magyarország nagyívű haderőfejlesztést valósít meg, és bővíti hadiipari kapacitásait is.

Ettől és minden egyébtől, köztük Magyarország alapvető nemzeti érdekeitől is függetlenül, a békeszeretetéről híres magyar vezetés továbbra sem szállít fegyvert az ukránoknak, igaz, az oroszoknak sem, viszont orrol az ukrán elnökre, aki nem tesz eleget az Ukrajnában élő magyar kisebbség nyelvhasználati és egyéb jogai kiteljesedése érdekében.

Zelenszkij arra hivatkozik, hogy elég baja van az ukrajnai többséggel, akiket az orosz hadsereg igyekszik halomra lőni, javaikat porrá bombázni, mert Moszkva szerint ukrán nép nincs is, Ukrajna lakói oroszok, és Putyin orosz elnök ennek megfelelő bánásmódban is részesíti őket.

Magyarország hat éve akadályozza, hogy Ukrajna közeledjen a NATO-hoz, még a felek találkozójának összehívását is megtorpedózta, egészen addig, mígnem mostanra Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak elege nem lett, és a magyar tiltakozás ellenére össze nem hívta az Ukran-NATO-tanácsot.

Szijjártó magyar külügyminiszter ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy az elnök döntése ellentétes a NATO alapszabályával, de mivel nem tehetünk semmit ellene, csurdultig töltött kölnisüveggel megyünk el az ülésre, de ott a magyar külügyminiszter tiltakozása jeléül, ki sem nyitja azt.

Szijjártó azt is fájlalja, hogy az ukrán külügyinisztert meghívták a NATO külügyminiszteri értekezletére, pedig Ukrajna nemhogy nem tagja a NATO-nak, de Magyarország szerint nem is lesz az, amíg a magyar kisebbség helyzete nem rendeződik náluk. A magyar felháborodás itt is eredménytelennek bizonyult, de Szijjártó azért is ott lesz a kölnivizével együtt, és mindenkinek elmondja, hogy ne is számítsanak arra, hogy közülük bárkit is meglocsol.

Orbán Viktor sikeres, mert az országot a világtól, de elsősorban a saját szövetségeseitől hermetikusan elszigetelő külpolitikája betetőzéseként a New-York-i bíróság elé citált, több mint három tucat vádponttal szembesített és rabosított egykori amerikai elnöknek, Donald Trumpnak üzenetet küldött: “Küzdjön tovább, elnök úr! Veled vagyunk, Donald Trump!” szöveggel.

Ezzel sokat tett annak érdekében, hogy javuljon a magyar-amerikai viszony, ami utoljára ilyen rossz a II. Világháború idején volt, igaz, akkor hadat üzentünk az Egyesült Államoknak, most pedig hadüzenet nélkül folytatunk háborút ellenük, melyben egyelőre ők állnak jobban, de a helyzet sokat változhat, ha a magyar férfiak kormányfőnk mozgósítására egy emberként feltöltik a kölnisüvegeiket. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s