Magyarország egyedül maradt történelmi vágyaival, évszázados álmaival egy jóléti államról, demokratikus berendezkedésről, helyette a világ egyik legutáltabb és leginkább elutasított diktátora, Orbán Viktor uralmát nyögi.

A múlt héten az Egyesült Nemzetek Szövetsége, az ENSZ közgyűlésén jelen lévő 193 országból 140 szavazott igennel arra, hogy Oroszország vonja ki fegyveres erőit Ukrajnából. Oroszország mellett 6 ország mondott nemet a határozatra. Nevezetesen: Belorusz, Szíria, Észak-Korea, Nicaragua, és Eritrea. (Két fontos és nagy ország, Kína és India tartózkodott a szavazáson, számos más dél-amerikai és afrikai országgal együtt, akiket komoly gazdasági érdekek fűznek Moszkvához.)

Magyarország a 140 ország egyikeként Oroszország ellen szavazott.

Tavaly márciusban, röviddel a háború kitörése után, az ENSZ ugyancsak elsöprő többséggel ítélte el az orosz inváziót. A 141 igen szavazattal szemben csak 4 ellenszavazat volt: Szíria, Észak-Korea, Belorusz és Oroszország.

Magyarország a 141 ország egyikeként Oroszország ellen szavazott.

Tavaly októberben ugyanez a grémium 193 ország 143 igen szavazatával 5 nem szavazat ellenében ítélte el az elfoglalt ukrán területek Oroszországhoz csatolását.

Magyarország a 143 ország egyikeként Oroszország ellen szavazott

Tehát mindhárom Moszkvát elmarasztaló ENSZ-határozat alkalmával a világ döntő többségével együtt Magyarország Oroszország ukrajnai agressziója ellen voksolt, sőt, az októberi ENSZ-határozat esetében az elítélő határozattervezetet benyújtó 44, többségében európai ország egyike Magyarország volt.

Mindezek ellenére a magyar kormányfő idén február végén kijelenti: mi nem drukkolunk senkinek, mi ki akarunk maradni ebből a háborúból, mert mi békepártiak vagyunk. Mindezt mint az EU, a NATO tagországának vezetője tudja mondani, mégpedig azok után, hogy szerinte mára nem orosz-ukrán háború van, hanem a nyugat harcol Oroszország ellen.

Pedig a helyünk egy ilyen háborúban elég konkrétan meghatározható volna. Az a nyugati szövetségesek oldalán van. És nem hogy nem mondhatjuk: „nem drukkolunk senkinek”, de tevékenyen a nyugat oldalára kellene állnunk. Minimum nekik kellene drukkolnunk.

Szent kötelességünk volna a szövetségeseinkkel együtt Oroszország ellen fellépni. Ami egyébként – minden józanul gondolkodó magyar ember számára világos – elemi érdekünk, mert Magyarország számára katasztrofális következményekkel járna, ha Oroszország nyerne Ukrajna, pontosabban a nyugat ellen.

Orbán pedig ma az országgyűlésben „aggodalmának” adott hangot, mert Európa belesodródhat a háborúba, ami az ő véleménye szerint egyszer „két szláv nép között folyik”, máskor a nyugat és Oroszország között, de úgy látszik, mi nem tartozunk a nyugathoz, mert – állítólag – eddig sikeresen kimaradtunk belőle, hiszen az ukránoknak magyar fegyverek nélkül kell az oroszok ellen harcolniuk.

Igaz, eddig Orbán 10 oroszellenes gazdasági szankciót szavazott meg az EU-ban, nem úgy, mint a dollárbaloldal, amely egyet sem. Ami érthető, hiszen nincsenek kormányon, és a baloldaliak állítólag amúgy is dollárra hajtanak, szemben Orbánnal, aki látványosan euróra utazik.

Merthogy lassan nincs olyan brüsszeli követelés – kivéve azt, hogy legyen demokrácia Magyarországon, és Orbánnak adja vissza valaki a józan eszét, amit valahol Moszkvában loptak el tőle GKB-ügynökök -, amit ne lenne hajlandó a magyar kormány térden csúszva teljesíteni néhány milliárd eurónyi ingyen uniós pénzért cserébe. (Kis ravaszkodással persze.)

Orbán állítólagos „békepolitikája” Ukrajna-, EU- és nyugatellenes. Óriási károkat okoz Magyarországnak, súlyosan sérti a magyar nemzeti érdeket. A kormányfő hazaáruló, ami azt jelenti, minden magyar ember jól felfogott érdeke és erkölcsi kötelessége Orbánt a lehető leggyorsabban megfosztani a hatalmától, mielőtt nemzeti tragédiába manőverezi az országát. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s