“Hogy akar valaki úgy a szövetségesünk lenni egy katonai rendszerben, hogy gátlástalanul hazugságokat terjeszt Magyarországról? Azért álljunk meg egy baráti szóra, és kérdezzük meg őket, hogy ez hogy van!” – mondta Orbán Viktor.

Ugyanezt a kérdést felteheti, és fel is teszi 29 NATO-tagország Orbánnak: “Hogy akar valaki úgy a szövetségesünk lenni egy katonai rendszerben, hogy gátlástalanul hazugságokat terjeszt róla? Azért álljunk meg egy baráti szóra, és kérdezzük meg őket (a magyarokat, a szerk.), hogy ez hogy van!”

A magyar parlamenti delegáció azzal utazik majd a NATO-tagságának budapesti megszavazására váró Svédországba, hogy ott kérdőre vonja a svéd képviselőket, miért terjesztenek hazugságokat, miért állítják, hogy Magyarország demokráciahiányos, amikor – szemben a dollárbaloldallal – nagy valószínűséggel nem kapnak ezért pénzt. Ahogy az EU 26 tagországának politikusai sem.

Válaszul a svédek felteszik a kérdését: Miért hazudozik össze-vissza a magyar kormányfő Nyugat-Európáról, az Európai Unióról, a NATO-ról, na meg arról a marhaságról, hogy Brüsszel azért bünteti a magyar kormányt, mert az nem engedi be az óvodáiba a gender- és melegpropagandát, ha ezért Orbán Viktor nem kap valamilyen ellenszolgáltatást Putyintól?

Ismerve a svédeket, azt is megkérdezik majd, miért szolgálja a magyar kormány Oroszország érdekeit Ukrajnával szemben, miért nem szállít fegyvereket Ukrajnának, miért nem enged át területén Kijevnek szánt katonai felszereléseket mint a NATO tagországa.

Na és azt is, hogy miért hazudja Orbán Viktor, hogy békepárti, amikor Oroszország mellett lobbizik, amivel Ukrajna védelmi képességét gyengíti. Miért hazudja a magyar kormányfő, hogy nem drukkol sem az oroszoknak, sem az ukránoknak, pedig a világ civilizált fele szerint drukkolnia kellene, éspedig nem az oroszoknak, hanem az ukránoknak.

Miután ezekre a kérdésekre a felek kölcsönösen kielégítő választ adtak, a magyar parlament függetlenségéről és önálló gondolkodásáról híres Fidesz-frakciója sem tud majd mást tenni, mint megszavazni a két skandináv ország, Svédország és Finnország belépését az Észak-Atlanti-Szerződés Szervezetébe, a NATO-ba.

Addig is a magyar parlamenti delegáció eme bonyolult, vészterhes időben sokat tesz az EU tagországai jókedvre derítése érdekében, azzal hogy eljátsszák, mennyire függetlenek pártjuk elnökétől, Orbán Viktortól, teljhatalmú uruktól, kenyéradó gazdájuktól. Már most fülig ér a szája az egész kontinensnek, de röhög a tengerentúl is. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s