Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint semmi köze a Karmelita kolostor előtt felhúzott kordonnak a pedagógusok bérköveteléséhez. Szerinte akik a kordonbontáson részt vettek, azok csak feltűnési vágyból tették ezt, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak, és bekerüljenek a médiába.

A politikus szerint ami a Karmelitánál történt, csak árt a pedagógusoknak. “Ezért mi nem fogjuk egy lapon említeni azt az elképesztő drámát, ami az oktatásban, a pedagógusokkal zajlik azzal, hogy kordonok vannak a Karmelitánál.” Ungár facebook bejegyzését itt olvashatjátok és élvezhetitek.

Ha jól értem:

  1. A dráma nem az országgal, a magyar fiatalsággal, nem velünk mindannyiunkkal, a jövőnkkel kapcsolatban zajlik, hanem csak a pedagógusokkal.
  2. Ehhez a Karmelita kolostornak és az ott lévő kordonoknak semmi köze nincs

Az LMP nem fogja egy lapon említeni a két dolgot – jelentette ki magabiztosan a pártvezető.

Drága Péter, miért és hogyan akarsz te politikus lenni, az ország akárhány polgárát képviselni, ha a legegyszerűbb összefüggések felismerésére sem vagy képes? Ki lehet annyira korlátozott felfogású, hogy nem látja, itt nem a pedagógusok tragédiája zajlik, hanem az országé?

Ebben a tragédiában a főszerepet nem Ungár Péter vagy a pártja játssza, hanem Orbán Viktor, az ország teljhatalmú ura, aki pont abban a Karmelita kolostorban pöffeszkedik, amelyet kordonnal vettek körül, hogy az emberektől elszigeteljék a diktátort.

A másik oldalon az egész ország áll, drága Péter. Nem Hadházi és nem egy általad lesajnált végzős diáklány. Ők ketten csak képviselik az országot, a lakosság elkeseredettségét jelenítik meg, amit a jogfosztásuk, a semmibevételük és a kisemmizésük, a jogaik lábbal tiprása miatt éreznek. Helyetted teszik ezt egyébként, Péter.

Az, hogy fogalmad nincs, mi történik a Karmelita kolostornál és mindenütt máshol az országban abban az általános tragédiában, amelyben – szemben a kislánnyal és Hadházival – nemhogy főszereplő, de még statiszta sem vagy, csak a baj, a nagy baj kisebbik része.

A nagyobbik baj veled, Péter, az, hogy a Karmelitánál könnygázba fulladt tüntetéssel, az elkeseredett és magukat tehetetlennek érző emberekkel semmilyen empátiát kimutatni nem vagy képes, sőt – és ez már undorító – ezt az eseményt is arra használod fel, hogy az ellenzék említett tagjait, ellenzéki párttársaidat szapuld, lefikázd és lesajnáld.

A 24.hu portálon tőled idézettekben egy szót sem hallottam arról, hogy mennyire és miért ítéled el Orbán Viktort és politikáját, nem csak azt, hogy nem emel bért a pedagógusoknak, mert azoknak nem egyedül ez a bajuk, hanem azt is, hogy az oktatást tönkreteszi, hogy az országot zsákutcába vezeti, hogy hazánkat elszigeteli Nyugat-Európától, és keleti diktatúrák szövetségesévé alacsonyítja le.

A Várban pöffeszkedő kényúr, az őt védő kordon és rendőrsereg ellen fellépő tüntetőket lenéző megnyilvánulásod következménye csak az lesz, más nem is lehet, hogy pártod a nullánál nem sokkal nagyobb támogatottsága nem fog nőni, befolyásod – szerencsére – sem az ellenzékre, sem az ország ügyeire érdemileg a jövőben sem lesz.

Tanácsolom, keres magadnak jól fizető polgári állást a politikától minél messzebb. Ezt úgy mondom, ahogyan egy zenei hallással nem rendelkezőnek javasolnám, hogy ne próbáljon meg zenekart alapítani és hangszeren játszani.

Mert ha egy ilyen kilép a közönség elé, az kudarc a számára és szenvedés a hallgatóságának. Pont ahogyan a te esetedben is, mert ahogyan te téblábolsz a politikában, az katasztrófa. Minden igyekezeted ellenére a tehetségtelenséged miatt csak fájdalmat és csalódást okozol azoknak, akiknek a nevében és akikért megszólalni próbálsz. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s