Kerepes polgármestere két bejelentés után, amely szerint három ottani kárpátaljai menekült lányokat zaklatott, nem a rendőrségre irányította a panaszosokat, hanem saját kezébe vette az ügyet, és bebizonyította, legalább olyan tahó, mint azok, akik fiatal lányokat zaklatnak. Hősies intézkedését videón rögzítette.

Egy polgármesternek tudnia kellene, hogy ez az eset a rendőrségre tartozik. Nekik kell felderíteni, kik voltak az elkövetők. Ha megtalálták a tetteseket, ügyüket vádemelést vagy szabálysértési eljárást javasolva az igazságszolgáltatásra kell bízni. Magyarországon van erre hivatott rendőrség, és bíróságok is vannak még.

Magyarul: egy jogállamban nem állhat a polgármester a menekültek elé azzal, hogy nevezzék meg, kik zaklattak közülük lányokat, továbbá nem fenyegetheti meg őket, hogy a viselkedésükért (sic!) május elsejével el kell hagyniuk a várost (sic!), mert ott a polgármester úr a “légy zümmögését” sem akarja hallani, egyébként meg mehetnek “csecsenekkel keménykedni”.

Kerepes polgármesterének van neve. A kárpátaljai zalkatóknak nincs. Ők a kárpátaljai, vagyis ukrajnai menekültek. A polgármestert Gyuricza Lászlónak hívják, és nem sötét, magyar bunkónak. Bár alkalmatlan a rábízott feladat jogszerű és kulturált ellátására, amiről kérés nélkül maga szolgált bizonyítékkal.

Gyuricza polgármester úrtól kérdezem: mit tenne akkor, ha Budapesten két kerepesi legény fővárosi leányokat zaklatna, amiért azok feljelentést tennének a székesfőváros polgármesterénél, minek nyomán Karácsony Gergely Kerepesre utazna, és a helyi kocskában közölné az ott lévő férfiakkal, hogy a jövőben nem akar kerepesi legényt látni Budapesten, mert mit képzelnek a kerepesiek, hogy pesti lányokat vegzálnak.

Azt gondolom, Gyuricza polgármester fel volna háborodva, amiért a kerepesieket három ottani legény miatt kollektíve bunkónak, leányzaklatónak minősítenék Budapesten, miközben – egészen biztosan – a három érintett Kerepesen élő zaklatón kívül egyedül a város polgármestere a tahó ott.

Utóirat: a neten a kerepesi leányzaklatási hír több változatban él. Az egyikben Ukrajnából menekült romák voltak a zaklatók, a másikban kárpátaljai vendégmunkások, a harmadikban már csak simán kárpátaljai menekültek. Vajon a kárpátaljai, tehát ukrajnai roma menekültek, akik a videó szerint magyar anyanyelvűek, és vendégmunkások is, hogyan lettek ilyen ütősek egy jó kis ukránellenes propagandához?

A fidesz polgármestere, összemosva három, leányokat zaklató ukrajnai menekültet, az összes ottani ukrajnai menekülttel nagy hangon zéró tolerenciát hirdetett videóban a törvénytelenségekkel, és persze – mint jó fideszes – egyben jogállammal és az emberekkel való tisztességes bánásmóddal szemben is.

A kerepesi Gyuricza nevű polgármesterről tudni érdemes, hogy egykoron a Betyársereg büszke tagja és az ottani, a lányokat nyilván véletlenül sem zaklató legények harci kiképzője volt. Mindenekelőtt a kések használatára, a hosszú és mély sebek ejtésére tanította bajtársait kocsmai verekedésekhez és “egyéb” alkalmakra.

A Fidesznek természetesen nem kell elszámolnia azzal, hogy kit választanak az ország valamennyi városában, falujában polgármesternek. Az – elvileg – a helyiek ügye. Kivéve, ha az illető a Fidesz szineiben nyert 35 százalékkal a legutóbbi önkormányzati választáson. Akkor ő fideszes, és mint ilyet kell a korlátlan hatalommal és a hosszú, mély sebet ejtő késsel a kezében mégiscsak komolyan vennünk. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s