Az ország gazdasági helyzetét nézve, az inflációt és az uniós támogatások elmardását látva nem csoda, hogy a magyar kormány és az ország vezetői elégedettek magukkal. Ennek megfelelően emelik a saját béreiket az infláció mértékében

Nem úgy az ország többi lakosánál, akiknek elmagyarázzák, hogy az infláció mértékével azonos béremelés ár-bér spirált okozna, csak növelné a pénzromlást.

Az ár-bér spirál egy nagyon csúnya és hosszú lefolyású, ragályos betegség, amit szinte kizárólag a dolgozó emberek terjesztenek, míg a politikusok genetikailag védettek ellene, vagy, akik nem, azok béremelés formájában, demagógia kiséretében intravénásan veszik be a betegség elleni vakcinát, képviselői és a miniszteri béremelés formájában.

Kutyaharapást szőrével! Ez a politikai elit jelszava a kormánypártban, de a parlament ellenzéki padsoraiban is. Ha a forint értéke romlik, akkor meg kell emelni a képviselők és a kormánytagok bérét.

A politikusoknál az ár-bér spirál nevű betegség fellépésének a kockázata elenyésző, sőt az lehet mondani, hogy a saját béreik emelése jelentősen megerősíti az amúgy sem gyenge immunrendszerüket, az ellenállásukat azzal szemben, hogy az emberek iránti empátia, az együttérzés uralkodjon el rajtuk, ami az ár-bérspirál-fertőzés melegágya lehet.

Ár-bérspirálveszély járványhelyzetre – kizárólag hazánk zseniális kormánya találta meg az egyetlen helyes választ. Ez pedig nem más, mint azonnali tűzszünet és béketárgyalások az orosz-ukrán háború helyett.

Mindegy, hogy a tárgyalások vége mi lesz, azon úgysem venne részt – Orbán Viktor javaslata szerint – Ukrajna, mert Oroszország az Egyesült Államokkal tárgyalna, senki mással, maximum időről időre felhívnák a karmelita kolostorban Orbánt Viktort, hogy pontosan így gondolta-e.

Az ukránok pedig ne izguljanak, időben meg fogják tudni a tárgyalások végeredményét, és akkor haza lehet menni annak a néhány millió ukránnak, aki külföldre menekült, és így életben maradt, ha lesz még Ukrajna. Ha nem lesz, akkor nem.

Olyan helyzetben vagyunk – mondta a magyar kormáyfő – Tucker Carlsonnak, a Fox News szerkesztőjének angulul, mint az amerika-angol függetlenségi háború idején, amikor a brit fennhatóság alá tartozó 13 amerikai gyarmat szembeszállt a brit túlerővel. Akkor is inkább tárgyalni kellett volna – fejtette ki. Londonnak és Párizsnak, vagy esetleg Moszkvának.

Pont mint 1848-ban a magyar szabadságharc idején. Akkor is le kellett volna ülni az osztrákoknak az oroszokkal. Ha a forrófejű Petőfi és társai ebbe belemennek, sohase jönnek a nyakunkra a labancok, és az oroszok se mészárolják le hazánk legnagyobb költőjét – magyarázta az amerikai riporternek a magyar kormányfő.

A legfontosabb ugynis az emberélet, amiket meg lelehetett volna menteni az amerikai függetlenségi háborúban és a magyar szabadságharcban egyaránt. Tárgyalni kellett volna, mindegy, milyen eredménnyel, mindegy, mi lett volna a tárgyalás után, de addig sem hal meg senki.

A kormányfő Carlsonnak azt is kifejtette: Adolf Hitlerrel is tárgyalni kellett volna. Hülyeség volt annyi embert feláldozni a keleti fronton, a normandiai partraszállásnál. Néhány ügyes diplomáciai húzással ezrek életét lehetett volna megmenteni egy tűzszünettel.

Utána egy hoszzú békés tárgyalássorozatot lehetett volna tartani. Az amerikaiak és az oroszok között természetesen. Ez akár napjainkig is eltarhatott volna eredmény nélkül, ami a legjobb lett volna, hiszen nem a tárgyalás kimenetele a fontos, ahogy Ukrajnában sem, hanem a tárgyalás maga, mert tárgyalásokon nem szoktak meghalni a tárgyaló felek.

Tucker Carlson megköszönte Orbánnak az interjút és kijelentette: egy ilyen kis ország vezetőjétől még életében nem hallott ilyen hatalmas gondolatokat. Amint hazaér az USA-ba, felhívja az elnököt, az öreg Bident, és elmondja neki, mit tapasztalt Budapesten.

Sajnálatának adott hangot, hogy nem Donald Trump maradt az egyesült államok elnöke, mert a nezetközi háttérhatalmak és Soros György elcsalta az amerikai elnökválasztást. Ha nem ez történik, minden egészen másképpen volna.

Az Egyesült Államok Magyarországgal karöltve olyan új világot építene, amelyben az Orbán Viktorhoz hasonló értékes és innovatív emberek is megtalálnák a helyüket. Magyarország újra nagyhatalom volna, és egyszerű gyarmatként csatolná az országhoz Nagy-Britanniát. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s