Az Orbán-rezsim hűséges kiszolgálásánál többet várunk a nemzeti nagytőkétől.

Nagy örömmel értesültünk róla, hogy Önnek sikerült a kör négyszögesítése, és elfogadtatta az UEFA-val, hogy önmagában a történelmi Magyarország-térkép és az árpádsáv színeinek felmutatása több ezres rendezvényeken, labdarúgó mérkőzéseken nem minősülnek rasszista magatartásnak.

Az Ön által vezetett MLSZ győzelemittasan értesítette a közvéleményt arról, hogy „Mindezek alapján a szövetség engedélyezni fogja a drapériák bevitelét a soron következő két mérkőzésen”. Hurrá!

Csak a rend kedvéért teszem hozzá, hogy a történelmi Magyarország-térképet és az árpádsávos zászlót senki nem rasszista jelentése, hanem az irredenta üzenete, továbbá a holokauszt túlélők érzékenysége miatt kifogásolja. Mint látjuk, hiába.

Ön kimagasló érdemeket szerzett az Orbán-rezsim kiszolgálásában, aminek egyik megnyilvánulása a magyar foci szponzorálása az Ön cégei által, továbbá az Önnek a háta közepére sem szükséges MLSZ-elnökség és a nemzetközi labdarúgás irányításában vállalt vezető tisztsége is. Ezekért komoly anyagi előnyökhöz jutnak az Ön cégei, így személy szerint Ön is. (Minimum akadálytalanul üzletelhet az Orbán Viktortól kapott menlevéllel.)

Tisztában vagyok azzal, hogy egy ízig-vérig üzletember a világ minden táján így járna el. Elvtelenül, az erkölcsöket, a jó ízlést félretéve, kizárólag az üzleti előnyöket tartva szem előtt. Ön is ezt teszi. Erre alapozva azt feltételezem, hogy az Ön bankjában, az OTP-ben hasonlóan járnak el az Ön által kinevezett vezetők. Magyarul: kizárólag a bank ügyfeleire fókuszálnak, mivel azok elégedettsége a bank sikerének egyik záloga.

Konkrétan: egy barátom devizaszámlájára százezer forintot utaltak, de hiába várja, hogy az OTP előbb vagy utóbb a forintot valahogyan lekönyveli, tekintettel arra, hogy a forint is deviza. Amennyiben azonban ezen a számlán nem megy, akkor felveszi a kapcsolatot az ügyfelével, hogy az rendelkezzen, milyen külföldi devizában akarja a devizaszámlájára: devizában vagy az ugyanott meglévő forintszámlájára forintban lekönyveltetni a devizaszámlájára érkezett forintot. Esetleg mint a nem megfelelő számlára érkezett utalást a százezer forintot az OTP visszautalja a feladónak.

Az Ön bankja azonban egy másik megoldást választott. Nevezetesen: semmit nem tett sem a pénzzel, sem az ügyféllel. Majd annak panaszát jegyzőkönyvbe vette, hogy kivizsgálja. Az ügy rendezésére, vagyis a pénz eljuttatására vagy a címzetthez, vagy vissza a feladóhoz, nem került sor a pénz elutalásától számított két hét elteltével sem. A pénz sem a címzettnél, sem a feladónál nincs.

Tekintettel arra, hogy – mint azzal Ön is tisztában van – a 21. században, a mesterséges intelligencia korában élünk, nehéz elképzelni, hogy az Európa több országában jelenlévő bank, amely vezetőjének sikerült a kör négyszögesítése nagy Magyarország és az árpádsávos zászló ügyében, nem képes a bankját úgy működtetni, hogy az a devizaszámlára érkezett forintátutalást is kezelni legyen képes.

Emlékeztetném Elnök urat, hogy az amerikaiak 1969-ben szálltak le először a Holdra. Most a második holdra szállásra készülnek, és a Mars is a célkeresztben van. Mivel Magyarország ugyanabban a században és ugyanabban a politikai és katonai szövetségeben van, amelyben az USA, vagyis semmi akadálya annak, hogy a legkorszerűbb technikához, az internetes banki programok legjobbjaihoz is hozzájussunk, így elvárható lenne, hogy egy ilyen „kolosszális problémát” rutinból, automatikusan kezelni lehessen.

Tekintettel arra, hogy a nem tudjuk, kinek a pénze, de nem az OTP pénze immár 14 napja sem a feladónál, sem a címzettnél nincs, vagyis vagy az OTP-nél van, vagy kering a föld körül, meg szeretném kérni a kedves Elnök urat, hogy tegyen hathatós lépéseket abba az irányba, hogy bankja Európa közepén a 21. században elvárható színvonalon működjön.

Két példányban, papírra felvett panasz kivizsgálása helyett vagy előtt juttassa a hozzákerült pénzt vagy a címzett számlájára, vagy, ha erre nem képes, akkor haladéktalanul küldje vissza a feladó számlájára. Ez volna a minimum. Az ügyfelet nem érdekli, hogy miért megy rosszul a dolog az OTP-nél, nem érdekli, mit és mikor vizsgálnak a bankban ki. Ez az Ön gondja. Őt csak az érdekli, hol van a pénze.

Pont ahogyan Önt sem érdekli, hogy miért van az ország ott, ahol van, ki a felelős Magyarország nemzetközi elszigetelődéséért, a demokráciánk leépítéséért, az országnak ezermilliárdos kárt okozó brüsszeli háborúskodásért, a magyar emberek millióinak nyomoráért, a rekord inflációért és a miatta immár öt hónapja csökkenő reáljövedelmekért, az oktatás, az egészségügy tragikus állapotáért.

Nagyon örülünk, hogy a magyar foci, legalább a külföldön játszó magyar labdarúgókkal felálló magyar válogatott egyre jobb eredményeket ér el, szemben a külföldi játékosokkal operáló hazai klubcsapatokkal, de még jobban örülnénk, ha a Kárpát-medencéből alig kilátszó magyar nemzeti nagytőke is tenné a dolgát, és a rezsim támogatása és a vele fenntartott jó kapcsolaton keresztül megszerezhető előnyök kergetése mellett a 21. századnak megfelelő színvonalon szolgálná ki a hatalom mellett az ügyfeleit, a magyar embereket is. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s