“A meló megy tovább” – üzente Orbán Brüsszelből. Azt elhallgatta a házi sajtója, hogy közben ugyanott megígérte a svéd kormányfőnek, nem gördít akadályt a svéd NATO-csatlakozás elé.

Péntek reggel még az a csütörtöki szöveg éktelenkedett a Fidesz szócsövének, az index.hu-nak a hasábjain, amelyben Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója “keményen kiosztotta a svédeket”, a svéd NATO-csatlakozás magyar halogatásának okait három pontban foglalva össze:

  1. 2021. március 3., Ulf Kristersson (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök):„Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.”
  2. 2021. június 30., Jessika Roswall (a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter):„Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.”
  3. 2022. május 10., Johan Pehrson (a Liberálisok Párt akkori vezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter): „Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.”

azzal zárva, hogy “Jó reggelt, Stokholm!”

Pénteken reggel még hiányzott az indexről a svéd hírügynökség tegnap esti jelentése arról, hogy Ulf Kristersson svéd kormányfő, miután csütörtökön találkozott Brüsszelben Orbán Viktorral, bejelentette, a magyar kormányfő megígérte, nem késlelteti a svéd NATO-csatlakozás magyar parlamenti ratifikálását. Megjegyezte, hogy arra azonban nem kapott választ, miért kezeli a magyar parlament külön a finn és a svéd csatlakozás ügyét.

Jó reggelt, Magyarország!

A kormányfő Brüsszelben sunnyog, idehaza játssza az EU-ellenes “utcai harcost”, aki egy kézmozdulattal kiutasította az oroszokat Magyarországról, és most éppen az Európai Uniót tanítja szinte hetente móresra.

Persz biztos vagyok benne, hogy Kristersson tisztában van azzal, mennyit ér Orbán Viktor ígérete, hacsak valamivel nem kényszerítik, vagy nem veszik meg, pont semmmit, ettől függetlenül Orbán politikai igazgatójáról is kiderült, hogy pont olyan balfék, amilyennek látszik, és pont olyan okos is, mint amilyen hülyéket mond.

A szereposztás a két Orbán között az, hogy a nagyfőnök a sík idiótáknak üzeni az ő nyelvükön, hogy a “meló folyik”, míg a másik Orbán, a Balázs, a három bekezdést is végigolvasni tudó félhülyéket győzködi arról, hogy Magyarország olyan helyzetben volna, amelyben bárkit Európában vagy bárhol a világon, bármiben, bármikor kioktathat.

Amit itt magyar külpolitika és a magyar nemzeti érdekek állítólagos védelme jelszóval látunk, az nem annyira siralmas, elkeserítő, mint amennyire tragikus és inkább történelmi léptékű nemzeti fiaskó előszeleként értékelendő.

A két Orbánból nem tudni, hogy melyiknek kerül nagyobb erőfeszítésbe ekkora hülyének tettetnie magát, de valljuk be, nagyon jól csinálják. Legalább a hazai “béközép”, akiknek a komédiások játszanak, láthatóan jól szórakozik. Persze csak addig, amíg a valóság be nem kopogtat a 40 százalék létminimum alatt élők után a magyar középosztály ajtaján is.

A világnak azonban már most pont bőven elege van a magukat politikusnak álcázó, nagy pénzekért fellépő magyar pojácák ripacskodásából. Brüsszel, Berlin, Párizs, Washington már jó ideje Orbánt megkerülve csinálja a saját és a nyugati világ politikáját. Immár nagyrészt ellenünk. Köszönjük neked, Orbán Viktor! x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s