A keresztény kultúra egyik legnagyobb festője, Peter Paul Rubens mintegy 400 éves festménye

Komoly vihart kavart a magyar biliben, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció nevében szorosan magához ölelte pártja egyik fiatal női képviselőjét eskütétel után, de még a kezét is hátraszorította. Penetrációra nem került sor.

A jobboldal – ahogyan illik – felháborodott, de minimum kajánul szemlélte a baloldali politikusok héja-nászát. A Fidesz keresztény szellemiségű férfiúi nyilvánosan nem ölelkeznek, vagy csak akkor derül fény ilyesmire, amikor valaki rejtett kamerával felveszi üzletszerű kéjelgésüket, de akkor legalább egyszerre többen, egyszerre többet ölelgetnek, elölről is meg hátulról is.

Normális esetben a keresztény-konzervatív magyar politikus csak úgy öncélúan nem ölelget nőket mások szeme láttára, de még a gyereket is gólya hozza, és a szexről meg a melegekről is csak annyit szabad otthon, halkan és csak sötétben, a takaró alatt elsuttogni, iskolától legalább egy kilométerre, hogy ilyesmi a mi családunkban sose volt, nem is lesz, ha mégis, csak papi áldással az egyházi esküvő után.

A legkonzervatívabb keresztényünk, Orbán Viktor nyilvánosan szinte kizárólag férfiakat ölelget, azok is politikusok és meglett korúak, fiatal legfeljebb focista lehet, esetleg a nemzet csótánya (bár az se mai gyerek), aki őszintén és nemegyszer vallott már a kormányfőnek szerelmet, amiért Kossuth-díjat kapott, de néhány milliós állami támogatáson túl semmi más nem volt közöttük.

Persze otthon Orbán is csak férfi. Még milyen? Ha a hivatalos adatnak hinni lehet, de mért ne lehetne? Szóval öt gyereke van, vagyis legalább ennyiszer ölelkezett a kedves feleségével. Ha többször, akkor azért nyilván meggyónt, bár nehéz ebben biztosat állítani, mert reformátuséknál nincs gyónás, de annyit jár katolikus templomokba, hogy a gyanú megalapozottnak tűnik.

Kíváncsiak volnánk Erdő Péter ajatollah véleményére a férfi-férfi és a nő-nő, vagy a férfi-nő ölelések egyházi kezeléséről, de nem hisszük, hogy ebben sok újat tudna mondani, tekintettel arra, hogy bár valamennyi típusú szexuális érintkezés terén a katolikus egyháznak kimagasló történelmi tapasztalatai vannak, azokat azonban nem szívesen osztja meg a nyilvánossággal.

Mivel ott mindenki Jézus jegyese (figyelem, Jézus férfi!), a nőkről nem szívesen beszélnek. Arról sem, hogy mit tesznek Jézussal a jegyesség ideje alatt, mert hogy tanait nem követik, az biztos. Vagyis szerelmük a názáretihez inkább plátói. Olyasmi, amiből soha nem lesz semmi, de legalább a feltámadás után tiszta lappal lehet újra próbálkozni.

Az sem teljesen igaz, hogy Orbán Viktor és az isten között csak az lenne a különbség, hogy isten nem akar Orbán lenni, mert sok hasonlóság van kettejük között. A drága jó atyaúristen is örök szerelemmel szereti minden teremtményét mint a szeretet istene, de ha valaki rossz fát tesz a tűzre, kénköves mennykővel sújt le rá, és a pokol mélyére taszítja. Pont, mint Orbán, aki imádja a magyarokat, de néhány kivétellel valamennyit könyörtelenül tönkreteszi. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s