A világsajtó kedvenc témája, hogy Putyinhoz mikor hívnak orvost. Fel sem merül a kardinális kérdés, hogy milyet. És amennyiben újra és újra kell a doktor, akkor talán meg kellene próbálkozni másmilyen szakorvossal. Én a pszichiátert javasolnám.

Putyin is lehet rákos, tüdőbajos, szifiliszes, vagy küzdhet prosztataproblémákkal, hiszen ő is csak egy ember, amíg él. Orvosban sem lehet hiánya, hívni sem kell, hiszen legalább fél tucat van állandó készenlétben a közelében, nehogy későn érkezzen a segítség, mert az ő elvesztése pótolhatatlan veszteség lenne Oroszország számára. Ebben reménykedik a civilizált világ is.

A kérdés azonban egyelőre válaszra vár: miért nem hívnak hozzá, ha nem is mindjárt pszichiátert, de legalább pszichológust. Alaposan utána kellene járni, hogy honnan erednek személyiségének kóros zavarai, az olyanok, mint például hogy torz az önképe, hogy nem tudja reálisan elhelyezni magát a világban.

Putyin szemmel láthatóan azt hiszi, hogy ő Oroszország, pedig csak egyike a sok orosznak, akiket egyébként szeretünk, amíg otthon maradnak a világ legnagyobb területű országában, legfeljebb turistaként jönnek el hazulról, nem harckocsin, és csak vodkás üveg, nem Kalasnyikov van a kezükben.

Érdemes lenne feltárni, milyen mértékű személyiségtorzulást okozott az orosz elnöknél, hogy a KGB emlőin nevelkedve a legkevesebbet a humanista gondolkodásról, a demokratikus politikai rendszerek működéséről oktatták a titkosszolgálat továbbképzésein, ahol sajnos mindig éltanuló volt.

Putyin főleg a beszervezés területén alkotott kimagaslót, hiszen saját magát zseniálisan szervezte be az orosz politikai vezetésbe, hogy a végén a kezébe vegye az egész irányítását, amit aztán egy percre sem engedett ki a kezéből, még akkor sem, amikor – formailag – más volt az orosz elnök.

E tehetségének köszönhetjük, hogy Putyin már a fél nyugat-európai szélsőjobbot beszervezte, de nem állt meg ennél, saját külön bejáratú amerikai elnököt is toborzott magának Trump személyében, akinek nagy segítségére volt már abban is, hogy elnökválasztást nyerhessen.

Az Európai Unióba pedig orosz igavonó lóként (milyen trójai faló?) beépítette Orbán Viktort, aki eddig példásan végzi a rábízott titkosszolgálati feladatot Szijjártó külügyminiszterrel együtt, ki utóbbi ezért Lavrov orosz külügyminisztertől vehetett át magas orosz állami kitüntetést.

Persze a szellemileg beteg embereket nehezebb kezelni, mint mondjuk a kopaszságot vagy a péniszmérethiányt, mert ahhoz elég felmenni az internetre, és tucatszám találunk százszázalékos gyógymódokat. Vagyis könnyebb a férfi nemi szervet megnagyobbítani, mint a személyiségzavaros politikai vezetők egóját visszanyesni.

Ezért is mennek ki a pszichés betegekhez kényszerzubbonnyal a mentősök. Valami ilyesmivel próbálkozik a nyugat is Putyin esetében, amikor – lévén a kényszerzubbony kivitelezhetetlen – egész Oroszországra próbálnak meg gazdaság szankciók képében kényszerzubbonyt húzni.

A nyugat így akadályozná meg, hogy Putyin még nagyobb kárt tehessen a szomszédos Ukrajnában, vagy bárhol másutt. Nem beszélve arról, hogy az ilyen kóros személyiségi zavarban szenvedők gyakran magukban is kárt tesznek, mint azt a százezernél is több orosz katona halála bizonyítja.

Persze a kérdések alfája és ómegája, hogy mi közünk nekünk ehhez? Hát csak annyi, hogy van azért közös vonás Oroszország és Magyarország alapvető gondjaiban. Bizonyíthatónak látszik, hogy mindkét országot KGB-ügynök irányítja. Oroszországot Putyin, Magyarországot Orbán.

Putyin nem is tagadja, nem is tagadhatja. Orbán Viktor még tagadásban van. Putyin még nem dobta fel. A nyugat persze jól tudja, hogy kivel van dolga, de majd – ez lehet a terv – ha a sors úgy hozza, Orbánt kicserélik egy Oroszországban lebukott nyugati ügynökre. Ahogy az lenni szokott.

Nem állítom, hogy Orbánnak idős korában valahol Oroszország távol-keleti régiójában lesz dácsája, vagy nyomorban fog élő politikai hullaként Oroszországban tengődni, mint Rákosi Mátyás. Azt sem kizárható viszont, hogy békegalambok etetése közben kiesik egy magas ház ablakán.

Az igazságot csak a boncolás után tudhatjuk meg. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s