Magyarország szuverenitása megsértését látja Berlin részéről, amiért a német kormány nem járul hozzá Siemens gyártmányú vezérlőrendszer szállításához a paksi orosz gyártmányú atomerőmű orosz bővítéséhez, viszont hozzájárul német gyártmányú Leopárd tankok szállításához az Oroszország által megtámadott Ukrajnának.

Magyarország nem látja Ukrajna szuverenitásának megsértését abban, hogy a magyar kormány megtiltja fegyverek szállítását Ukrajnának, hogy azok segítségével Ukrajna megvédhesse szuverenitását az oroszok ellen, akik lábbal tiporják a szomszédos ország szuverenitását, de közben atomerőművet építenének Magyarországnak.

Magyarország saját szuverenitása megsértését látja abban, hogy a budapesti amerikai nagykövet a NATO-tagságból eredő magyar kötelezettségekre emlékezteti a magyar kormányt, amely – az amerikai nagykövet szerint – inkább az orosz, mint a NATO érdekeit szolgálja úgynevezett békepolitikájával.

Magyarország nem tartja ellenséges lépésnek a NATO-val és a NATO 30, Ukrajnát fegyverrel és pénzzel támogató tagországával, valamint a világ számos más országával szemben, hogy területén nem enged át Ukrajnának szánt fegyvereket, amivel az ukránok védeni tudnák a szuverenitásukat Oroszországgal szemben.

Magyarország az egyetlen uniós tagországként nem támogat, bár anyagi érdekből, az uniós forrásokat féltve megszavaz szinte minden Oroszországot sújtó szankciót, de fel van háborodva, amikor Brüsszel az uniós tagság feltételéül szabott kötelezettségeit kéri számon a magyar kormányon, és azok nemteljesítését szankcionálja.

Az illetékes bizottság, engedve a társadalmi nyomásnak, felvételre javasolja a debreceni páros kolbász és a kürtőskalács mint hungarikumok mellé Mészáros Lőrinc meggazdagodását és a magyar kormány szuverenitás-értelmezését, mert azok teljesen sajátosak és eredetiek, forradalmian különböznek más nemzeteknek a becsületes meggazdagodásról és a szuverenitásról alkotott felfogásától. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s