A magyar kormányfő külföldi újságírók előtt bejelentette, hogy „háborúban állunk Oroszországgal, ez a realitás.” Ugyanott orosz győzelmet vizionál Ukrajna és nyugati szövetségesei fölött, tehát de facto Magyarország fölött is. Ha ezt Soros György mondja, akkor Orbán lenne a leghangosabb, aki spekulánst kiáltana, aki a magyar pozíciókat sortolja.

Ha bárkit is érdekelne igazán, mint mond Orbán Viktor, akkor a világ felfigyelt volna, hogy változott a magyar álláspont, ami eddig az volt, hogy mi kimaradunk az ukrán-orosz háborúból, Magyarország azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat akar, ahol majd eldől, „szükség van-e egy szuverén Ukrajnára egyáltalán” (copyright Orbán Viktor).

Orbán bejelentésére azonban nem kérették be a moszkvai magyar nagykövetet az orosz külügyminisztériumba, helyette Berlint szólították fel, hogy tisztázza álláspontját, mivel Annalena Baerbock német külügyminiszter azt találta mondani, a nyugati szövetségesekre célozva, hogy „nem egymással, hanem Oroszországgal vagyunk háborúban.”

Ugyanezeknek az újságíróknak Orbán azért azt is elárulta, hogy ő az egyetlen uniós vezető, aki Brüsszelben a békét, és nem a háborút favorizálja. Ha jól értem, a vesztes háborút Oroszországgal. Mégpedig főleg azért, mert – szerinte – Oroszországot nem lehet megverni, pontosabban Ukrajna nem képes erre, hiszen Oroszország nagyobb, népesebb, és erősebb hadserege is van.

Vagyis Orbán nem törődik azzal, hogy Oroszország Magyarországgal is háborúban áll, amelynek félelmetes hadserege van, permanens fejlesztésben, és képes bármely agresszor ellen megvédeni a határait, legyenek is bárhol azok a magyar határok. A magyar katonanemzet – állítja Orbán –, és a magyarok akkor tudnak igazán teljesíteni, ha van leküzdendő akadály. Most, hogy háborúban állunk velük, hát nem lennék az oroszok helyében.

Figyelemre méltó, hogy Orbán az egyetlen nyugati vezető, aki elismeri, hogy országa háborúban áll Oroszországgal, ugyanis a német kancellár perceken belül cáfolta, hogy Berlin háborúban állna Moszkvával, mondjon is erről bármit a saját külügyminisztere. Ugyanígy nyilatkozott Párizs, London és persze Washington is, vagyis megint az egész világgal szemben pozicionálja magát a magyar vezetés.

Méghozzá duplán, mert bár hazánk a nyugat országai közül egyedülikén áll háborúban Oroszországgal, ugyancsak egyedüliként nem támogatja közülük fegyverrel Kijevet, sőt azt sem engedi, hogy területén keresztül szállítsanak fegyvert a honvédő háborút vívó szomszédos országnak. Ellenzi az oroszellenes gazdasági és minden egyéb szankciót is.

És ha valaki azt gondolja, hogy itt vége a csavaroknak, akkor nagyon téved. Magyarország komoly fegyverkezésbe kezdett. Persze a maga módján, a saját léptéke szerint, de ahhoz legalább a német hadiiparral épít ki szoros gyártási együttműködést, tudják, azokkal, akik – szemben a mi békepolitikánkkal – Leopárdokat, légvédelmi rendszereket és tarackokat szállítanak az ukránoknak. Mindent, amit mi nem.

Szóval erre a politikára mondja Orbán, hogy mi (értsd alatta, hogy ő) nem változunk, következetesek vagyunk, csak Európa, a világ változik, és ebben kivételesen igaza van, mert annyi kudarc és félresikerült nemzeti vállalkozás, rosszul indított háború és szörnyű béke után is pont olyan következetesen hülyék maradtunk, mint voltunk, és pont olyan kiváló vezetőkre bízzuk a sorsunkat, mint mindig.

Remélem, tudtak követni. Aki nem, az kövesse Orbán Viktort! Mindegy, hová, mert mindenütt jó, bár legjobb Mária (köz)munka alapú országában, ahol a keresztény szavazók minden nap Orbánhoz intézett miatyánkban mondják el a vágyukat: „Szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod. (Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.) Orbán.” x

Zsebesi Zsolt

Az Orbán nevű elhízott békegalamb szárnyalása” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Mi Vityánk 2.0
  Mi Vityánk, aki ma Felcsúton lakozol
  – és stadionokra bőven adakozol -,
  Szenteltessék már meg végre dicső neved,
  hisz örökkön áll majd a Te csodás NER-ed.
  mert eljött már a Te Égi Királyságod,
  és milliók lesik minden kívánságod,
  úgy az Országházban, amint az országban:
  érted égnek lázban széles e hazában.
  És hadd gyűlölködjünk: szidjunk kedvünk szerint
  zsidót, cigányt, Gyurcsányt, vagy Bajnait megint.
  Apró vétkeinket – ugyan, pár milliárd! -,
  kérve kérjük, Élő Istenünk: megbocsádd!
  Bár mi soha meg nem bocsátunk senkinek!
  Mocskos bolseviknak? Libsinek?? Bibsinek???
  Alaptörvényünket módosítsad egyre;
  hidd el, méltók vagyunk e királyi kegyre!
  Hogy bizton bízhassunk: örökké fog állni,
  és az egész világ fogja majd csodálni!
  És vígy minket bátran mind a kísértésbe
  mert mi is szeretnénk dúskálni a pénzbe’,
  s Te, ki megszabadítottál minket az orosztól,
  add, hogy ne szenvedjünk semmilyen gonosztól,
  s könnyű szívvel hagyjunk út szélén pórokat,
  elesetteket és hajléktalanokat.
  Hisz kinyilatkoztatta már prófétád, János:
  “Semmit sem ér, kinek nincsen kincse számos.”
  Mert tiéd az ország, s annak minden kincse,
  no meg a hatalom; más kérésed nincs-e?
  Örökké hirdetjük fényes dicsőséged;
  Istenkirályságod sose érjen véget!
  Ámen.
  (Úgy legyen: Svábhegyen, vagy akár Felcsúton;
  menetelj előre a lennoni úton!)
  2013

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s