Mindenekelőtt őszinte részvétem a halálos szúrást kapott rendőr családjának. Követelem, hogy azonnal mondjon le a belügyminiszter. Pintér Sándorról az utóbbi időben kiderült, hogy számtalan olyan területtel foglalkozik, mint például az egészségügy és az oktatás, amelyhez – utóbbihoz saját bevallása szerint is – egy fikarcnyit sem ért.

Csütörtök este Budapest 11. kerületében bebizonyosodott, hogy nemcsak e két tárca felügyelete, de a rendőrség irányítása is meghaladja a képességeit. Miként lehet másképpen értékelni, hogy egy késsel őrjöngő, ámde ezenkívül fegyvertelen egy darab ember képes három magyar rendőrnek szúrt sebet okozni, egyiket halálra késelni.

A belügyminiszter nemcsak a közrendért, a rendőrség hatékony működéséért, a bűnüldözésért felel – most ne beszéljünk az oktatásról vagy az egészségügyről –, de a beosztottjai, a rendőri állomány egészségéért, az életéért. Nemcsak az orvosokat kellene tudni vezényelni, de a rendőröket is. A megfelelőt a megfelelő helyre.

Nem a pedagógusokat kell hazaszeretetre oktatni, hanem a rendőröknek kellene biztonságos munkafeltételt teremteni a munkájukkal együtt járó veszélyek minimalizálásával. Az adott eseménynek megfelelő egység kivezénylésével.

Az állig felfegyverkezett elit kommandósokat talán nem civil szervezetek kékharisnyáinak előállítására és NGO-knál tartott házkutatások biztosítására kellene felhasználni, hanem az ilyen és ehhez hasonló extrém eseteknél kellene bevetni járőrszolgálatot teljesítő rendőrök helyett.

Nemcsak Orbán Viktorra kell több tucat biztonságival vigyázni, de az egyszerű rendőr életéért is felel a közbiztonság politikai irányítója.

Tisztességes országban, tisztességes belügyminiszter a beosztottja értelmetlen halála esetén vállalja a politikai felelősséget, és lemond. Tisztességes országban, tisztességes belügyminiszter. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s