A magyar pálinkagyártók szerint az infláció és a nehéz gazdaság helyzete miatt 40 százalékkal kellene emelni a pálinkák árát, de ez több ok miatt nem lehetséges, így állmi támogatást kérnek, és a fogyasztás növelését szorgalmazó reklámokban látják a kivezető utat.

Vagyis nemzeti érzésű pálinkafőzőink szerint a magyar embereknek kell a pálinkafőzést gazdaságosra inniuk. Nem törődve az egészségükkel, az alkoholfogyasztás, az alkoholizmus negatív következményeivel.

A pálinka ugyanis nemzeti ügy, szemben a magyarok egészségével, amiért nem kell aggódni, mivel azt a belügyminisztérium szilárdan az ellenőrzése alatt tartja.

Ahogy az oktatást is, aminek vezénylését szintén a belügymisztériumra bízták. Ez nyilván hamarosan oda fog vezetni, hogy a Pálinka Nemzeti Tanács céljainak támogatása érdekében a tantervekben jelentőségének megfelelő hangsúlyt kap a pálinkafogyasztás nemzetépítő szerepének sulykolása a gyermekded fejekbe.

Ahogy Orbán Viktor is megmondta: az oktatás szempontjából a legfontosabb a testnevelés és a hittan. A kor magyar gyermekeinek a futballpálya, a templom és – a Pálinka Nemzeti Tanács ajánlása alapján – a kocsma háromszögében kell megtenni első lépéseiket ahhoz, hogy hazafias nevelésük kiteljesedhessen.

Persze azt már mindenki régen tudta, hogy a kocsma a legjobb helyen a templom közelében van, illetve a helyi futballpálya sem eshet nagy távolságra az italbolttól. Most, hogy egyre-másra zárnak be ilyen-olyan okból a vidéki kocsmák, különösen fontos, hogy az egyelőre józanul gondolkodó nemzeti erők mielőbb a sárga földig leigyák magukat a nemzeti pálinka megmentése céljából.

Annál is inkább, mert még a legnemzetibb gondolkodású Fidesz-hívőknek sem könnyű józanul mindent bevenni, amit a kormányzati médiában féldecinként adagolnak nekik. Jelszavuk: jobb a pálinkától hülyülés, mint a szabad nemválasztás és az óvodai meleg propaganda bevezetése.

Az más kérdés, hogy a nemzeti alkoholizmusba taszított vidéki nyugdíjasok ritka józan pillanataikban tömegesen viszik a templomokba rádiókészülékeiket, hogy meggyóntassák őket piramidális hazugságaikért.

Még szerencse, hogy a magyar katolikus egyház futószalagon adja a feloldozást, és terjeszti a kormányzat kedvenc igéjét arról, hogy Mária (köz)munka alapú országában hamarosan nemcsak a pálinka lesz mindennapi kenyerünk, de a szent Fidesz a vizet is borrá fogja változtatni. (Rögtön az után, hogy megjönnek az uniós pénzek.) x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s