Gáspár Győző, aki Győzike művésznéven a magyar roma jelképévé küzdötte le magát az elektromos médiákban, végre a helyére került, belépett a Fideszbe.

Hogy ez hír, annak két oka lehet: az egyik, hogy ünnepszámba megy új tag belépése a kormánypártba, a másik: Győzike egy kimagasló intellektuel az átlag fideszeshez képest, egy olyan roma világító torony a nemzeti koromsötétségben, aki minden figyelmet megérdemel.

Ilyenkor rendre felmerül az alapkérdés, hogy kinek jó ez. A válasz: ez egy win-win szituáció, amikor nem az egyik fél visz mindent, a másik meg semmit, hanem mindkét fél mindent visz. A Fidesz esetében – mint közismert – a mindent visz mindennapi rutin. Gáspár románk esetében viszont nem mindennapi, hogy nem őt viszik, hányatott adómúltja ellenére sem.

Természetesen nincs összefüggés a Fideszbe belépése és a Győzike ellene indított bűnügyi eljárások ejtése között. Magyarországon ugyanis nincs korrupció, csak Polt Péter legfőbb ügyész van, igaz, ez egy és ugyanaz.

Mindenesetre szó sincs arról, hogy Győzikét csak azért, mert roma, bármilyen retorzió érné, vagy – másképpen – mert fideszes roma, törvényen felül állna.

Tekintettel arra, hogy statisztikailag kimutatott tény: a Fidesz nem a budai felsőfokú diplomával rendelkező humán értelmiség pártja, nem árt neki egy Győzikével erősíteni. A legjobb az lenne, ha ez nem maradna elszigetelt jelenség, és Győzikék tolonganának a Fidesz pártirodáinak folyosóin kitöltött felvételi lapokat gyűrögetve.

Magyarul: határozottan cáfolom, hogy Győzikék leigazolása a nemzeti oldalon a Fidesz szellemi színvonalának a rovására menne, mert éppen ellenkezőleg. A Fidesz szellemi sivárságában és erkölcsi sötétségében ugyanis fáklyaként fénylik Gáspár intellektusa, tiszta nemzeti jelleme. Csak remélni lehet, hogy az egész Győzike-család hamarosan a Fidesz tagja lesz.

Sokat jelentenek a Fidesznek a Győzikéink. Annál is inkább, hiszen Gáspár már tavaly jelezte: kész a vérét ontani Orbán Viktorért. Bátor felajánlása eddig süket fülekre talált. Elnézve viszont az ország gazdasági helyzetét és társadalmunk állapotát, a nem távoli jövőben Győzikék tömegeinek lesz lehetősége a barikádra hágni, és hűségüket a magyar Duce iránt érzett szeretetüket tettekkel bizonyítani. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s