Horrorisztikus jóslatot tett közzé a Twitteren Dimitrij Medvegyev, aki egy időben Vlagyimir Putyin dublőre volt az orosz cári trónon, amíg meg nem változtatták az alkotmányt, hogy Putyin bármeddig nyugodtan regnálhat. Medvegyev jelenleg az Orosz Biztonsági Tanács elnöke, Putyin első számú helyettese. Nem akárki, így érthető, hogy korlátlan hozzáférése van a legerősebb cuccokhoz, amiket Oroszországban tudatmódosításra használni lehet.

A Telex fordítása alapján közzétett tízpontos jóslatában a legmeglepőbb és a legfigyelemreméltóbb nem az, amit Medvegyev a nyugat összeomlásáról összehord, hanem az, hogy egy szava sincs arról, mi lesz jövőre Oroszországgal. Ezt nem lehet másképpen értelmezni, csak úgy, hogy Oroszország jövőre már nem is lesz. Mi azonban nem vagyunk ennyira optimisták.

Megelégednénk azzal az ugyancsak nagyívű jövendőmondással, amely szerint az ilyen és ehhez hasonló agymenések kiagyalói 2023-ban helyet cserélnek az orosz büntetőtáborok politikai foglyaival, köztük Alekszej Navalnij ellenzéki vezetővel. A többi lágerlakó – gyilkosok, rablók és szexuális bűnözők – már korábban szabadultak, és vagy az orosz hadseregben szolgálnak, vagy hősi halottak lettek az ukrán fronton.

Tehát Medvegyev szerint az alábbiak várnak ránk:

  1. Az olaj ára hordónként 150 dollárra (két és félszerese az olajra bevezetett ársapkának), a gáz ára köbméterenként 5 dollárra emelkedik (a jelenleg átlag mintegy 1,3 dollár).
  2. Az Egyesült Királyság visszalép az EU-ba.
  3. Az EU szétesik Nagy-Britannia visszalépése után, az eurót pedig nem használják többet.
  4. Lengyelország és Magyarország elfoglalják a valamikori Ukrajna nyugati régióit.
  5. Megalakul a Negyedik Német Birodalom Németországból és az olyan csatlósállamaikból, mint Lengyelország, a balti államok, Csehország, Szlovákia, a Kijevi Köztársaság stb.
  6. Háború tör ki Franciaország és a Negyedik Birodalom között, Lengyelországot megint felosztják.
  7. Észak-Írország kiválik az Egyesült Királyságból, és csatlakozik az Ír Köztársasához.
  8. Polgárháború tör ki az Egyesült Államokban. Kalifornia és Texas kiválnak, Texas egyesül Mexikóval. A polgárháború után felosztják az országot, a republikánus irányírás alá kerülő államok egy részében Elon Musk nyeri az elnökválasztást.
  9. Minden nagy tőzsde kivonul az Egyesült Államokból és Európából, majd átköltözik Ázsiába.
  10. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank összeomlik. Az euró és a dollár helyett digitális fizetőeszközöket használ majd a világ.

Medvegyev jóslatából jól látszik, hogy közzététele előtt nem konzultált Orbán Viktor magyar kormányfővel, mert ha Orbánnal együtt tépnek be, és közösen jósoltak volna, kiderült volna az oroszok számára is, hogy egy ilyen világméretű átrendeződés alkalmával Magyarország nemcsak Ukrajna egy részére, de a Felvidékre, Újvidékre, a Bánátra, Erdélyre és Horvátország egy részére is igényt formálna.

A fentiekből az is jól levezethető, mennyire előnyösebb a nemzetállamok autokrata vezetői számára, ha megmaradnak a nemzeti drogok, Medvegyev a vodka, Orbán a pálinka fogyasztása mellett. Ezek természetes tudatmódosító szerek, amelyekből nincs az a mennyiség, melynek elfogyasztása ilyen agyalágyulttá tenne bárkit. Még akkor sem, ha intellektuálisan és erkölcsileg mind a ketten egyébként is elég mélyről indulva néznének a pohár fenekére. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s