A magyar miniszterelnök levélben fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben a kötelezettségszegési eljárás megszüntetését kérte Magyarország és Lengyelország esetében, mert – szerinte – „az eljárás aláássa a két uniós tagállam területi és nemzeti integritását, valamint a polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseiket”.

Orbán Viktor azzal érvelt, hogy a lengyelek vezérének, Kaczynskinek az igazságszolgáltatás függetlenségét felszámoló törvényei, a magyar kormányfő égbekiáltó korrupciós gyakorlata és a magyar jogállamiság felszámolása most kevésbé fontos, mint a vezetésük alatt álló országok érdeke, hogy megvédjék magukat a migránsoktól és a koronavírustól.

Brüsszel nem fogadta el ezt az érvelést. Ez azonban nem szegte kedvét a magyar alvilág 10 legveszélyesebb körözött bűnözőjének, hogy Orbán Viktor Brüsszelhez intézett kérésén felbátorodva hasonló javaslattal forduljanak a magyar kormányhoz.

Az Orbán Viktorhoz intézett levelükben a nehéz fiúk és lányok azt kérik, hogy – tekintettel az ország bonyolult helyzetére, mindenekelőtt a migrációs válsághelyzetre, a koronavírus okozta kivételes állapotra, a magyar igazságszolgáltatás tekintsen el az üldözésüktől, felelősségre vonásuktól, mivel a nemzetnek minden erőforrására szüksége van az ország határainak és a lakosság egészségének védelméhez.

Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze alaposan megvizsgálta a kérés valamennyi vonatkozását, várható következményét, és úgy döntött, hogy a nemzet érdeke azt kívánja, hogy a magyar lakosság biztonsága és egészsége védelme érdekében mindenki annyit bűnözhet, amennyit akar Mária (köz)munka alapú országban, még akkor is, ha az a koronavírus és a migráció elleni harc sikerességét negatívan befolyásolja, viszont nem veszélyezteti Orbán Viktor és családja, valamint barátai gazdagodását.

Ezzel Magyarország újabb fényes bizonyítékát szolgáltatatta annak, hogy a beteges brüsszeli bürokrácia impotenciájával szemben a nemzetállam képes csak a nemzeti érdekeket szem előtt tartó, gyakorlatias válaszokat adni azokra a problémákra és kihívásokra, amelyekre az EU nem demokratikusan megválasztott hivatalnokai évek óta képtelenek. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s