Egy hét alatt több mint ezer honfitársunk esett áldozatául közvetve vagy közvetlenül a koronavírus járványnak, de a magyar politikai vezetésnek ez kevés ahhoz, hogy önkritikát gyakoroljon, hogy azok, akik – a vírus mellett – mindezért felelősek, felálljanak, vagy valakik, a közvélemény, a nyilvánosság felállítsa őket. De hiszen Magyarországon nincs közvélemény, és nyilvánosság sincs.

Ezek a hihetetlenül szomorú járványadatok nem a véletlen termékei. Több mint egy évvel ezelőtt a kelet-európaiak másságát, Kelet-Európa felsőbbrendűségét volt hivatott bizonyítani a nyugati országoknál kedvezőbb járványhelyzet, még akkor is, ha az akkori adatok valódisága és korrektsége legalábbis kétséges volt, ahogy minden azóta keletkezett és keletkeztetett járványadaté most is az.

Magyarországon a járványhelyzet súlyosságát síri csend övezi, és a kórházakból sem szivárog ki érdemi információ, csak a hullaszag. Van nekünk – majdnem azt mondtam, hogy kormányunk, de hiszen nincs – egy Führerünk, egy diktátorunk van csak, aki – az időjárás és a gravitáció kivételével – mindent maga definiál, határoz meg, kalibrál, minősít és értékel, továbbá nemzeti szemszögből a helyére tesz.

Orbán Viktor felel ezen a 90 ezer négyzetkilométeren mindenért, kezdve attól, hogy Biharbasznádon ki lehet az iskola igazgatója és kik lehetnek a tantestület tagjai, bezárólag addig, hogy kik az ország nagykövetei, az állami vállalataink vezérei, hogy ki kap és mennyit a magyar és az európai adófizetők pénzéből ahhoz, hogy belépjen a magyar nemzeti nagytőkések büszke, ámde gerinctelen táborába, akik egyébként nem képesek a 10 millió magyar hátára állva sem kilátszani a Kárpát-medencéből.

Ma olyan országban és olyan rendszerben élünk, ahol senki – Orbánon kívül – már semmiért nem felel, ahol az egyszemélyi vezetés elérte a náci Németországban tapasztalt katasztrofális mértéket, ahol minden a Führer kényétől és kedvétől függ, ahol mindennek csak az ő mértéktelen hatalomvágya és pénzsóvársága szab, pontosabban egyáltalán nem szab határt.

Ki lehet mondani: ma Magyarországon – bárki bármennyire is igyekszik – kizárólag a koronavírus-járvány teljesít világszínvonalon, vagy még annál is jobban, minden egyéb – igen a foci is – a béka segge alatt csúszik és mászik. Intellektuálisan egy egész nemzet semmisül meg, egy ezeréves kultúra enyészik el, mert vajákosok és seggnyalók kezére került, mert hagytuk, hogy így legyen. x

Zsebesi Zsolt

Magyarország: síri csend és hullaszag” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Értem a megosztást és a lényegét. Minden valamirevaló mondanivaló kérdésekre és válaszokra ingerel! – Igen, van egy Führerünk, aki mindent kézben tart! És mindenért felel! – Valóság az, hogy abszolut nem felel! – Ahogy Horthy sem lett háborús bűnös százezrek haláláért, úgy nem lesz a maffiavezér sem bűnös a harmincezerért! – És ki tudja még azok számát, akik azért haltak meg, mert a kovid miatt nem fértek hozzá normális kórházi ellátáshoz? Ahogy Horthty nem, úgy a magyar nagyegyházainkat sem vonta felelősségre senki, noha a vallásállam részesévé váltak, a Numerus Clausus miatt, a holokauszt miatt, a nyilas progromok miatt. Amiatt sem vállaltak semmilyen felelősséget, amiért az országot romba döntéstötték, de az anyagi kárrendezés is elmaradt. A magyar jobboldal sem lett elszámoltatva a fentiek tevékeny támogatása miatt! Ezzel szemben a Tanácsköztársaság ésTranon miatt – Kun Béla és Károlyi gróf “felelt”, ahogy “Kádár és baloldala és az elítélt sortűzes laktanyaparancsnok felelt” a “Horrorházban” – “félrenéző” történészeink miatt. Ahogy a napjaink szemkilövetője is felelt a TV Székház felégetéséért. – Mindezek kszomorú és szégyenletes onklúziója: – Lesz mégegy Reichstag! – És!: Elkúrtuk! – A nép felnőtté válásának lehetőségét. Elkúrtuk a múltunkat! Elkúrjuk a jövőnket! – Legalább következetesek vagyunk. Mint a birkák! Amerre egyformát kolompolnak, arra megyünk! – Most keletnek … ☝️

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s