A magyar parlament fideszes elnöke, aki a jól csengő Kövér László névre hallgat immár 61 éve, és aki életviteli tanácsokkal szokta ellátni az általa létezni vélt magyarságot, most azzal rukkolt elő, hogy a magyar ember a pálinkától bátor, viszont a bortól bölcs. Vagyis szerinte a lerészegedés valami pozitív dolog, igazi hungaricum volna.

A régi római tivornyák és az akkori filozófusok alkoholos befolyásoltság alatt született esszéi sehol sincsenek egy Kövér László bölcseleteihez képest, mert ha egy fideszes betép – mindegy is, hogy mitől –, annak párja nincsen kerek e világon. Közöttük is előkelő helyet foglal el a mi Kövér László urunk, az ő véres, ámde cserfes szájával. Ami van neki.

Mondott ő már ennél is bölcsebb dolgokat, például egyik tagjáról az országgyűlésnek, amelynek Kövér úr a választott elnöke, vagyis minden képviselők bizalmát élvező, a parlament egészét képviselő vezetője, hogy bizonyos Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc, aki “még a politikai porondon van, még mindig a baloldal vezére lehet, és egy véreskezű kommunista gyilkos véresszájú unokáját (Dobrev Klárát – a szerk.) maga előtt tolva kíván visszatérni a hatalomba”.

Egy szó mint száz, ezt a Kövér Lászlót az isten is a parlament elnökének teremtette. Jobb helyen már csak mint köztársasági elnök volna, ahol a nemzet egységét testesítené meg személyében az ilyen és ehhez hasonló tirádákkal és vérgőzös baromságokkal, amit – hiszik, nem hiszik – teljes egészében saját maga talál ki üres óráiban, melyekből számos áll a rendelkezésére, hiszen életében még nem végzett semmilyen, sem nehéz fizikai, sem intellektuálisan megterhelő munkát, mert mind ez idáig hivatásos politikusként csak a szájacskáját tépte.

Szóval ez a Kövér László nevű magyar ember mondta azt a nagy bölcsességet is, hogy aszongya: Igaz, túlságosan nagy erők dolgoznak azon, hogy felszámolják Európát abban a formában, ahogy az elmúlt ezer évben létezett”. Mert az elmúlt ezer évben Európa – valljuk be – igazán ideális állapotban létezett. Erről már maga a magyarság is regéket tudna mesélni, tatár, török meg osztrák, meg I. meg II. világháború, német meg orosz megszállás, szóval kár volna az elmúlt ezeréves formájában Európát felszámolni. Marha jó volt az nekünk úgy, ahogy volt, már jobb nem is lehetett volna.

Még nagyobb kár lenne – Kövér szerint – helyette egy egységes értékrend szerinti, összeurópai szövetségi államot, amolyan Európai Egyesült Államokat létrehozni, mert ez tönkrevágná az elmúlt ezer év oly szép, nemes háborús és egymás elpusztításán, egymás vallásának eltörlésén, egymás vagyonának kisajátításán, a fajok egymás alá- és fölérendeltségén alapuló hagyományát. Kövér szerint maradjunk csak meg a nemzetállamok szintjén, amelyek ugyan nem ezerévesek, mert csak két-háromszáz évesek, de ezalatt legalább annyi kárt okoztak Európának, mint az azt megelőző 800 év összesen.

A vak is láthatja, hogy mekkora lumen a mi Kövér Lászlónk. Ha nem volna, ki kellene találni. De mivel itt van ő nekünk, más dolgunk nem marad, mint gyorsan elfelejteni. Nem lesz nehéz. A kár ugyan nem jelentéktelen, amit létezése a földön Magyarországnak okozott, de mégiscsak egy kis ország kis kaliberű szélhámosa ő, aki ugyan sokunk életét megkeseríteni képes volt, de a történelem kerekét visszaforgatni, vagy bármilyen irányba mozgásba hozni, intellektuálisan és egyébként is meggyőzően jelentéktelennek bizonyult. Halott eszmék halott embere. Így a halottak napja közeledtével: Béke szellemi és erkölcsi poraira. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s