A magyar kormányfő a minap kedvesen elbeszélgetett Karikó Katalinnal, a mRNA típusú Covid-19 elleni vakcina kifejlesztésében döntő szerepet vállalt magyar kutatóval. Miután az „asszonyságtól” döbbenten értesült arról, hogy a Karikó család valami egészen rosszul csinálja a disznósajtot, azonnal a mobiljához kapott.

Ott sebtében intézkedett. Utasította Szijjártó Péter külpolitikai és külgazdasági, valamint vakcinaügyi minisztert, hogy tagadja meg a magyar részvételt a BioNTech-Pfizer vakcinák további uniós, közös beszerzésében. Magyar kutató ilyen-olyan eredményei ide vagy oda, aki ennyire nem ért a disznósajthoz, az ne számítson magyar kormány megrendelésére.

Az uniós tagországoknak az idei év végén és a jövő évben felmerülő igényeit kívánja Brüsszel kielégíteni 1,8 milliárd most megrendelt BioNtech-Pfizer vakcinával. Magyarország a 27 tagország közül egyedüliként nem kíván részt venni a közös beszerzésben, így a majdani felhasználásából is kimarad.

A brüsszeli döntéshozók szerint a magyar lépés egyenes következménye annak, hogy Budapest már idén is az EU-tól eltérő külön utat választva, az unió által a tagországok számára beszerzettek mellett kínai és orosz vakcinákkal is oltotta a magyar lakosságot, amely immár szinte teljesen immunizálva van a magyar kormányfő minden, ehhez hasonló, érthetetlen, idióta döntésével szemben.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s