Szlovákiában a négypárti koalíciós kormány immár negyedik minisztere lépett ki a kormányból, így fejezve ki elégedetlenségét a szlovák miniszterelnök, Igor Matovič önfejű és nem a legsikeresebb válságkezelési stratégiája miatt.

Maria Kolikova igazságügyi miniszter mai bejelentése előtt alig néhány nappal Marek Krajci egészségügyi miniszter lépett vissza, miután nevével kötötték össze a vírus elleni küzdelem sikertelenségét. Nem sokkal Kulikova előtt dobta be a törülközőt a liberális párti gazdasági miniszter, Richard Sulik is.

A leköszönt kormánytagok mindegyike kijelentette: nem tudnak tovább dolgozni Matovič-csal, mivel őt tartják felelősnek azért, hogy Szlovákiában az egyik legmagasabb a Covid-19 vírus okozta halálozás Európában a lakosság számára vetítve. A kormányon belüli ellentétek másik forrása az Oroszországtól vásárolt Szputnyik V vakcina.

A magyar kormányfő – a választók szerencsétlenségére – stabilan tartja kezében a gyeplőt, koalíciós partnere a Kereszténydemokrata Néppárt tisztségviselőinek esze ágában sincs kilépni a kormányból, bár – szlovák példára – bátran hivatkozhatnának ők is a Szlovákiát is lepipáló, Európában legmagasabb magyar halálozási rátára, a vírusválság botrányos kezelésére.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s