Nem mindenki számára vilgos, hogy az index.hu a Fidesz dezinformációs szócsöve, amely a valós és a valótlan hírek, az ellenzékinek tűnő cikkek és a Fidesz propagandáját harsogó agitprop anyagokat keveri olyan ügyesen, hogy az egyszerű olvasó sohasem tudja, mikor melyiket olvassa. Íme egy példa!

Üdvözölte Magyarország döntését, és bűnszervezetnek nevezte a NATO-t egy francia politikus

Florian Philippot, a Patrióták (Les Patriotes) francia párt vezetője üdvözölte, hogy a magyar parlament eddig nem hagyta jóvá Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a magyar képviselők jól csinálták azt, hogy eddig nem hagyták jóvá a NATO-csatlakozást (bár az utóbbi hetekben szó esett arról, hogy ez várhatóan meg fog történni).

A NATO kiterjesztésével direkt olajat öntenek a tűzre, továbbgerjesztenek egy háborút, és kiterjesztenek egy nagyrészt bűnszervezetként működő testületet,

  • írta.

A harsogó címben idézett politikus egy 2017-ben alapított francia szélsőjobboldali pártocska elnöke. Pártprogramjuk fő célkitűzése, hogy kiléptessék Franciaországot az Európai Unióból.

EU-ellenességük egy cseppet sem zavarta a Patriótákat, hogy induljanak a 2019-es európai parlamenti választásokon, mégpedig azzal az ambiciózus céllal, hogy legalább 5 százalékot érjenek el, de csak 0,65 százalékot sikerült.

Kezdetnek nem rossz, de valahol itt van a vége is, mert hazájukban, Franciaországban szintén nem ugrották meg az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Helyhatósági választásokon már volt, hogy magukhoz hasonló pártocskákkal közös listán indulva majdnem 10 százalékot kapartak össze, de mára az ott bejuttatott 2, azaz kettő darab helyhatósági képviselőjüket is elveszítették.

Magyarul: pont annyira érdemi, hogy Florian Philippot mint mond a magyar NATO-politikáról, mint amennyire korrekt újságírónak tekinthető Bereznay István, a hírecske szerzője, aki ezeket – a nem mellékes – információkat elmulasztotta olvasóival közölni.

Ezért természetesen nem lehet őt hibáztatni, mert ez nem hiba, hanem az index szerkesztőségi politikája, ami egyenlő a közvélemény célzatos félrevezetésével, annak sugalmazásával, hogy vannak nyugaton, még az EU egyik vezető nagyhatalmánál is politikusok, akik az orbáni irányvonalat értékelik és elismerik. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s