A magyar kormányfő Kínába készül, hogy megerősítse a magyar fél által stratégiainak minősített kínai-magyar kapcsolatokat, és beléptesse hazánkat az Ukrajnával szemben az orosz oldalra orientálódó Kína vezette „béketáborba”.

A címképen Orbán Viktor, Magyarország teljhatalmú vezetője a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping kezét szorongatja, aki a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a Központi Bizottság (KB) Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának, az ország de facto legfelső hatalmi grémiumának az első embere, valamint a KKP Központi Katonai Bizottságának az elnöke is. Szép magyar jövő: kéz a kézben a kínai kommunistákkal.

Orbán kínai útja újabb bizonyítéka annak, hogy kormánya nem annyira a békét keresi, mint inkább az együttműködést olyan országokkal, amelyek nem az EU, a NATO vagy az Egyesült Államok politikai vonalát követik az orosz-ukrán háborúban, nem támogatják Ukrajnát, még ha – egy részük – Oroszországot sem.

Ez újabb árok ásását jelenti a mélypontra süllyedt magyar-amerikai és a magyar-EU kapcsolatokban, és egyenlő a NATO hátbatámadásával. Főleg, ha hozzáadjuk a magyar cirkuszt, amit Orbán rendez Finnország NATO-tagságának magyar parlamenti jóváhagyása körül.

Hogy világos legyen: a Fidesz index.hu portálja a látogatást beharangozó írásában nem hagy kételyeket afelől, hogy pekingi útja kinek az érdekeit szolgálja, amikor így fogalmaz: „Kína és Magyarország a béke pártján áll (értsd az EU-, az USA- és a NATO-tól eltérően nem támogatja Ukrajnát), és készek együttműködni a világ többi békeszerető államával a konfliktus diplomáciai rendezése érdekében. (Értsd: azokkal az országokkal lép szövetségre Magyarország, amelyek nem állnak a nyugat mellé az Oroszország ellen folytatott szankciós politikában és Ukrajna fegyveres támogatásában.)

Az index.hu szerint a korábban Magyarországon járt kínai külügyi államtanácsos Budapesten közölte: Peking nagyra értékeli, hogy a magyar kormány „Kína-barát politikát” folytat, bizonyos ügyekben támogatást nyújtva a nemzetközi fórumokon. Azt is kijelentette, hogy Kína is kész segítséget nyújtani Magyarország szuverenitásának, biztonságának és fejlődésének érdekében. Ez elképesztő! Gratulálok annak, aki ezt le merte írni!

Magyarul: Kína köszönetet mond azért, hogy a magyar kormány az EU tagjakén számos Kínát elítélő határozatot megvétózott. Ami ennél is rettenetesebben hangzik, idézem: „Kína is kész segítséget nyújtani Magyarország szuverenitásának, biztonságának és fejlődésének érdekében.” Mi eddig úgy tudtuk, hogy hazánk biztonságát és szuverenitását a NATO garantálja.

Ez utóbbi mondattal talán kidugul néhány millió siket magyar fül is, és az ország Fidesz-párti lakossága számára is érthetővé válik, mi a célja az Orbán Viktor és a kormánypárti sajtó kirohanásainak az EU, a NATO, vagy az Egyesült Államok ellen. Bár Orbán világosan fogalmazott: a NATO „veszélyt jelent” Magyarországra nézve, és a nyugat „bele akarja kényszeríteni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba”.

Lassan végleges formát kezd nyerni az a korábban már általam felvázolt forgatókönyv, amelyben Magyarország két atomnagyhatalom, Oroszország és Kína garanciájával kikiáltja semlegességét, elhagyja a számára veszélyt jelentő NATO-t, és biztonságát (értsd: Orbán Viktor hatalmának biztonságát) majd Peking és Moszkva fogja garantálni. Úgy, ahogyan garantálják például a szír diktatúra, vagy az észak-koreai börtönállam szuverenitását.

Amit Orbán tesz, az az elmúlt két évszázad leggyalázatosabb hazaárulása. Ezek után a magyar – magát demokratikusnak nevező ellenzéknek – minimum kilövési engedélyt kellene adnia Orbán Viktorra. Azonnal a kormányfő lemondását kellene követelnie.

Fel kellene hagyni az országházi cirkuszolással, a demokrácia látszatának támogatása helyett Orbán ellen kellene hangolni a közvéleményt, az utcára hívni az embereket, a magyar szuverenitás, a nyugati orientáció, EU-, NATO-tagságunk és országunk jövőjének védelme érdekében.

Az egyetlen lehetséges jelszó: Le az orbáni rezsimmel! Börtönbe a kormányfővel és támogatóival! Általános politikai sztrájkot és polgári engedetlenséget! Minden államhivatal teljes bojkottját! Az érvényes törvények megtagadását és be nem tartását!

A haza végveszélyben!

Persze lehet folytatni az eddigi impotens politizálást, a látszatellenzékiséget, még száz napirend előtti kérdést is feltenni, interpellálni az Orbántól kiutalt másfél milliós fizetésekért cserében.

Aki változatlanul ezzel múlatja az időt, magát ellenzékinek hazudva, Orbán szövetségesének tekintendő, és az ő sorsában kell osztoznia. Börtönbe velük is! x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s