Az Oroszország elleni embargónak ára van. Az embargó hiányának is ára van. Az igazi emberi katasztrófa nem az olaj vagy a gáz hiánya egy országban, hanem az, amikor rommá lövik, lakóit lemészárolják.

Egy ország, egy politikai vezetés, egy gazdasági érdekcsoport „katasztrófakiáltása”, sőt mi több, „gazdasági atombomba” hasonlata olaj- vagy gázembargó esetén nem más, mint szégyen és gyalázat.

Az olaj, a gáz hiányában gazdaságok megroppanhatnak, emberek milliói nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek, de mi ez ahhoz képest, hogy egy várost, száz várost földig bombáznak, lakóit megölik, a nőket megerőszakolják, emberségüket elvesztett katonák rombolnak és gyilkolnak. Nincs emberileg elfogadható indoka annak, amit Putyin parancsára katonái Ukrajnában művelnek.

Aki egyenlőségjelet tesz a megkéselt és kirabolt járókelő és az őt megtámadó bűnöző között, az elveszítette a józan eszét. Aki szerint az rendben van és elfogadható, hogy Putyin a saját országa biztonsága érdekében lövi rommá a szomszédos Ukrajnát, az elmeháborodott.

Azt az Ukrajnát, amit egyébként nem megsemmisíteni akar, hanem annektálni, vagyis a sajátjának vindikált országot pusztítja. Normális-e az, aki azokat gyilkolja, akik szerinte az övéi, és sem nemzeti identitásuk, sem nyelvük nincs, vagyis valójában oroszok, pont, mint ő? x

Zsebesi Zsolt

Aki szerint az ukránok is felelősek, amiért megölik őket, az elmeháborodott” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Az áldozathibáztatás a gyengék sportja. Egyből amellé állnak, akit erősebbnek képzelnek, mert sötét agyukban az “erőszakos” és az “erős” ugyanazt jelenti.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s