A magyar válogatott ugyan jól csengő 1-1-et játszott Londonban a Wembley stadionban az angol válogatott elleni VB selejtezőn, de megint nem ettől hangos a világsajtó, hanem a csapat „szurkolóinak” viselkedése lépte át a média ingerküszöbét.

A magyar drukkerek az angol válogatott játékosainak letérdelésekor – sajtójelentések szerint – megint hangos nemtetszés-nyilvánítással hívták fel magukra a figyelmet, amit sikerült egy megfelelő transzparenssel is nyomatékosítaniuk.

A helyszíni tudósítások szerint mindjárt a kezdőrúgások után összetűzés robbant ki a magyar „drukkerek” és a helyi rendőrség erői között. A magyar labdarúgás jó hírnevét világszerte egyedül terjesztő néhány tucat huligán először a helyi rendfenntartókkal robbantott ki konfliktust, hogy a végén közeli ismeretségbe kerülhessenek a brit rendőrség gumibotjaival.

A magyar csapat egy tizenegyessel megszerezte a vezetést, amit az angoloknak sikerült kiegyenlíteniük. A mérkőzés kiegyensúlyozott játékot hozott. Az angolok fantáziátlanul és lassan játszottak, ami kedvezett a magyar csapatnak, amely nem egy szinte veszélyes helyzetet is képes volt kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

A csoportelső Anglia nem erőltette meg magát, passzívabbnak bizonyult ellenfelénél, és nem dolgozott ki a magyaroknál több helyzetet. Az eredmény nem javít sokat a magyar csapat továbbjutási esélyein, az angolok viszont az elvesztett két pont ellenére továbbjutónak tekinthetők. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s