Róma az évszázadok során túlélte a gallok, a nyugati gótok és a vandálok támadását. Túl fogja élni a vaddisznók invázióját is – vélik Róma lakói, miután már-már tűrhetetlen mértékben elszaporodtak a szemetet szerteszét túró vaddisznók az örök városban. Ilyesmi már másokkal is előfordult a történelem során

Rajtunk, magyarokon átmentek a tatárok, megszálltak minket a törökök, az osztrákok, a németek, az oroszok. Mindhiába. A mi vaddisznóink a fideszesek. De mi is optimisták vagyunk, mint a rómaiak. Ki fogunk szabadulni a Fidesz-megszállásból, ami pont olyan, mintha vaddisznók törtek volna ránk, pedig csak néhány tolvaj disznó fideszes turkál, nem a szemétben, de a zsebeinkben, ott viszont undorító gátlástalansággal.

A különbség a vaddisznók és a fideszesek között az, hogy míg az állatoknak fogytán az élettere, ezért kényszerülnek a városba, addig a fideszeseknek van elég életterük, de nincs az a szabad tér, amit el ne akarnának foglalni, elszívva a levegőt mindenki más elől.

Abban viszont nem különböznek a disznóktól, hogy végül a civilizáció lesz a nyertes, megtalálja a disznókat megillető helyet, ha nem megy másként, domesztikáljuk a fideszeseket is, mint a vaddisznókat, még ha ez némelyikük szabadságába is fog kerülni.

Még egy ideig turkálhatnak a zsebünkben, dagonyázhatnak az erkölcsi mocsarukban, máshoz nem is értenek, de aztán más világ jön, ahol nem disznóké lesz az utolsó szó. Addig is kellemes csámcsogást és boldog röfögést kíván a demokratikus ellenzék közös vadásztársasága. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s