Varga Judit magyar igazságügyi miniszter nem térdel le, csak Orbán Viktor előtt. Közben azt szavalja: “Amíg élek, minden erőmmel azért fogok harcolni, hogy magyar embernek sose kelljen térdelnie, se Rutte nevű, se semmilyen más gyarmatosító előtt.” Ezt a harcot Varga Judit már meg is nyerte. Magyar embernek nem kell letérdelnie a holland kormányfő, Mark Rutte előtt, mivel ezt egyetlen magyar embertől sem kérte sem ő, sem más. Bár ilyen könnyű és ilyen sikeres lett volna a magyar válogatott harca a francia, a portugál vagy a német csapat ellen.

Amit a holland kormányfő és Európa kér: a magyar kormány vonja vissza a homofób, melegellenes törvényét, vagy térdre, a törvény visszavonására fogják kényszeríteni. Nem a magyar embereket tehát, hanem a magyar kormányt, hiszen a törvényeket nem a magyar emberek hozzák, hanem a kormánytöbbség, nálunk konkréten Orbán Viktor. A kormányok, jelen esetben a magyar lakosság nevében követnek el olyasmiket, amiket a lakosság egy jelentős része nem helyesel, majd ugyanennek a kormánynak a képviselője, miután döntéséért nemzetközi bírálatot is kap, azt a magyarok térdre kényszerítésére tett kísérletnek állítja be.

Na most, ha Varga Juditot – feltéve, de meg nem engedve – a magyar kormányfő felszólítja, hogy térdeljen le előtte, akkor Varga Juditnak a saját és a minisztériuma nevében ezt vagy visszautasítani, vagy végrehajtani van lehetősége. Az viszont teljesen értelmetlen, ha azzal válaszol erre, hogy amíg él, azért fog harcolni, hogy magyar embernek sose kelljen letérdelnie Orbán Viktor előtt, majd szépen felveszi a térdvédőit, és a kormányfő lábai elé ereszkedik.

Van egy, talán túlságosan érzékletes, ámde igen képszerű népi bölcsesség, amely szerint – elnézést a széplelkektől, a csúnya szavakat nem szenvedőktől – „nem szartunk a kútba, csak a kávájára, aztán onnan belöktük”. A magyar kormány azt mondja ugyanis, hogy nem a melegek és társaik jogait korlátozza, csak a gyerekeket óvja meg attól, hogy tudomást szerezzenek 18 éves koruk előtt arról, hogy a melegek és társaik is normális magyar emberek. És hopp, bent van az ürülék a vízben, teljes a kútmérgezés.

Ez a Rutte, ez az 54 éves gyarmattartó holland – akármekkorát csúsztat is Varga Judit – azt szeretné, hogy a magyar kormány, a vele teljesen azonos magyar parlamenti többség tisztelje, térdeljen le az európai és általános humánus értékek előtt. A magyar kormányfő szerint viszont magyar ember csak a jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le. Erről már korábban tájékoztatták a holland kormányfőt, ezért mondta Rutte, hogy Magyarország, amelyet külföldön a magyar kormány és a kormányfő testesít meg, térdre lesz kényszerítve. Nem a magyar emberek.

A magyar emberek és Varga Judit mint magyar nő számára most nem az a kérdés, hogy letérdeljenek-e Rutte előtt, hanem az, hogy térden állva, csúszva mászva követik-e a szakadékba vezérüket, Orbán Viktort, akit egyébként pont a magyar embereknek és nem az EU-nak, nem a holland kormányfőnek kellene térdre kényszerítenie. Amikor Orbán végre a magyar emberek előtt fog térdepelni, akkor pont azt teszi, amit a magyar emberek, amikor a hazájuk előtt térdepelnek le.

Varga Judit viszont saját maga dönthet, hogy magyar nőként – midőn térdre ereszkedik a kormányfő előtt – minek tartja őt, istenének vagy a szerelmének. Akár így, akár úgy, az igazságüggyel szemben az igazság az, hogy a magyar embereknek jobban tetszene, ha ahelyett hogy rendszeresen Orbán Viktor előtt térdepel, otthon hagyná végre a térdvédőit, és merészen állva maradna. Egyenes gerinccel, becsületesen, erkölcsösen, tisztességesen. Olyan nagy kérés ez a részünkről, drága Judit? x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s