Kálomista Gábor, a sikeres producer bejelentette: nem járul hozzá, hogy a 2006-os budapesti eseményeket feldolgozó történelmi filmjét, amelyet a teljes politikamentesség érdekében privát cégek és magánemberek finanszíroznak, a jövő évi parlamenti választások előtt vetítsék a mozikban, ne mutassák be a televíziókban.

A producer ezzel még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy itt nem művészeti alkotásról, nem egy történelmi, tényfeltáró jellegű filmről, hanem csak egy választási kampányfilmről van szó, amelynek a célja, hogy támogassa Orbán Viktor hatalmon maradását, azzal hogy vélt legnagyobb ellenfele, Gyurcsány Ferenc lejáratására szolgál.

Kálomista Gábor kijelentette: nem akar úgy járni, mint a film főhőse, akinek a sajátjai előtt kellett bevallania, hogy éveken át hazudozott a magyar embereknek. Ő nem szeretne azzal a sajátjai, filmcsináló társai és a filmszakma egésze elé állni, hogy beismerje, amit Gyurcsány kénytelen volt: hazudtam reggel, éjjel meg este.

Kálomista határozottan cáfolta, hogy olyan magánemberek és olyan privát cégek támogatják a produkciót, akik vele együtt nem a film bevételéből, hanem annak politikai hasznából kívánnak részesülni, és ezért nem adják hozzájárulásukat, hogy nevük nyilvánosságra kerüljön. Ő maga és valamennyi szponzor kizárólag azt szeretné, hogy olyan film készüljön, ami bemutatja a 2006-ban történteket.

Kálomista úgy vélekedik, hogy amennyiben a film választási kampányfilm lenne, akkor vérig sértene vagy 9 millió magyar embert, mivel azok úgy éreznék, hogy hülyének nézik őket, az ellenzékre szavazókat ugyanúgy, mint a Fidesz-hívőket, mert azok se tök hülyék. A magyar emberek jól tudják, hogy ki hazudott és mikor, ki lövetett és kikre, ki küldte el az oroszokat, és ki nem hívja őket vissza.

Kálomista szemenszedett hazugságnak és személyét, de a film teljes stábját sértő rosszindulatú híresztelésnek minősítette, hogy a kormányrendeletben, amely szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben, a 2006-os budapesti zavargások néhány részvevőjének felajánlott fejenként 865 eurós újabb „kártérítés” a filmben vállalt szerepükért járó gázsi lenne. Az alig 300 ezer forintos összegnek semmi köze nincs a filmhez – szögezte le a producer.

Egyébként pedig azoknak, akik nem a tisztes alkotói ambíció megnyilvánulását látják a filmben, hanem sanda politikai haszonszerzést vélnek benne felfedezni, a producer elárulta: már a fiókjában várnak megvalósításra olyan filmtervek, sőt majdnem kész forgatókönyvek, amelyek például a Fidesz-székház eladásáról, Simicska Lajos bukásának és Mészáros Lőrinc felemelkedésének körülményeiről, vagy Orbán Viktor rögös útjáról szólnak Felcsútról, a budai királyi váron át a Váci börtönig.

Zsebesi Zsolt

A 2006-ról szóló „ELK*RTUK ” filmet csak a választások után mutatják be” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Még nem. De, néha úgy érzem, nincs más lehetőség arra, hogy a dolgok nevetségességét meg lehessen fogni. Azért írok komolyakat is. Legalábbis azt hiszem.

      .

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s