Én 68 éves vagyok. Orbán Viktor 57. Akkor miért oltották be a kormányfőt előbb, mint engem és a velem azonos korú barátaimat, ismerőseimet? Orbán Viktor kormányőrök tucatjától hermetikusan körülzárt gépjármű védelmében utazik, én busszal és villamossal. A testőrei – szerintem – röptében lelőnek minden közel merészkedő Covid-19 vírust. Akkor miért fontosabb a kormányfő beoltása, mint az enyém, nem beszélve, például az élelmiszerbolti eladókról vagy a pedagógusokról, akik mind nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a Fidesz elnöke.

Az is irritál, hogy a napokban kapott értesítésben, amely szerint hamarosan engem is beoltanak, tekintettel a közel 70 éves koromra, az után érdeklődnek, hogy terhes vagyok, esetleg szoptatok-e, vagy tervezem-e, hogy teherbe esek. Nos – először a tárgynál maradva – nem tervezem, hogy teherbe essek, nem vagyok terhes. A szoptatás az más kérdés, erről most ennyit. A kérdésem viszont az, hogy miért nem sikerült a több száz milliárdos vírusvédelmi kiadások között fedezetet találni arra, hogy két fajta A4-es levelet kapjanak az érintettek. Külön a 60 év fölöttiek és a szülő korban lévő nők?

Azt sem értem igazán, hogy Orbán Viktor miért mutat rossz példát, amikor maga választja meg az oltóanyagot. A miniszterelnök jóval a beoltása ellőtt közölte, hogy ő kínai vakcinát akar. Honnan tudnak neki kínai vakcinát biztosítani az oltópontra, amikor sok ismerősömnek nem sikerült azt a vakcinát kapnia, amelyet választott? Ne legyenek az adófizetők pénzéből eltartott, vagyis a magyar államnak és népnek, a társadalomnak vagy – ha úgy tetszik – a nemzetnek pénzbe kerülő egyéneknek nagyobb jogai, mint azoknak, akik az eltartásukra szükséges pénzt összeadják.

És az utolsó kérdésem: egye fene, beoltották a kormányfőt, bár utánam kellett volna. De ha már leültették egy székre, feltűrették vele az inge ujját, akkor mi a bánatos francért nem oltották be veszettség ellen is? Ezt azok nevében kérdezem, akik az átlag magyar, főleg az átlag Fidesz-szavazónál nagyobb figyelmet szentelnek annak, amiket a kormányfő az Európai Unióról, az Európai Parlament Néppárti Frakciójáról, a demokráciáról, a sajtószabadságról, a kereszténységről, úgy általában a világ dolgairól mond.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s