Az ember, ha biztonságban be akar jutni valahová, legyen is az Magyarország, vagy az Európai Unió, akár egy bankfiók aranyrudakkal kibélelve, esetleg egy futball stadion, a legjobb, ha alagutat ás vagy ásat magának.

A föld alá fúrt bejárat nagy előnye, hogy észrevétlenül lehet megközelíteni az úti célt, illetéktelen tekintetektől rejtve juthatunk oda, ahol egyébként túl sokan vannak, akik esetleg nemcsak megpillanthatják, de – horribile dictu – fenéken is billenthetik azt a bizonyos védett személyt, akit nálunk Orbán Viktornak hívnak. Máshol másképpen.

Egyébként az ötlet nem eredeti, mert így tesznek a furfangos migránsok, amikor alagutat ásnak Magyarország déli kerítése alá, olyan 40-50 centiméter átmérővel, így szoktak nagy stílű bankrablók bejutni az aranyat rejtő kamarákba, de a kábítószert csempészők is előszeretettel fúrnak a föld alá, így csempészik a szert célba, ahogy nem ritkaság, hogy a börtönökből idő előtt szabadulni vágyók is a föld alatti utat választják. Nem annyira gyakori azonban, hogy a rejtett alagút, amelynek építése és létezése államtitoknak számít, egy autós alagút, amelyben a védett személy, aki nálunk jelenleg Orbán Viktor, autóstól tud be- és kihajtani.

A nemzeti stadion nemzeti titkos alagútjában úgy évente kétszer-háromszor tűnhet fel Mária (köz)munka alapú országának első számú védett személye, hogy ott élénk szotyolázás közepette hobbijának áldozzon, mégpedig lehetőleg úgy, hogy érkezése és távozása során lábával ne kelljen a stadion porát illetnie, a plebsszel keverednie, és a levadászására felbérelt Soros-ügynököknek esélye se legyen tojással megdobálniuk őt. Nem is tűnik olyan soknak az erre szánt kétmilliárd, szembeállítva például Mészáros Lőrinc szállodáinak juttatott tízmilliárdokkal.

Az alagút céljáról szóló híresztelés azonban rémhír, amit az ellenzék és sajtója terjeszt. A valóság kevésbé bombasztikus. Az alagútra azért van szükség, mert a nép egyszerű gyermekei, ahelyett hogy az éppen aktuális labdarúgó mérkőzésre és azok sztárjaira összpontosítanák a figyelmüket és szeretetüket, az ország első számú vezetőjét szeretnék közvetlen közelről látni, a keblükre ölelni, de legalább megtapsolni, vagy csak egyszerűen vele közös levegőt szívni, még ha csak néhány percre is. Én magam is megfojtanám Orbán Viktort, csupa szeretetből természetesen, ha a közelébe kerülnék.

Az ilyesmi, ami egyébként nálunk a legtermészetesebbnek és a legindokoltabbnak mondható, mégiscsak zavart okozhat a sportesemény lebonyolításában, vagyis ha lehet, elkerülendő. Ezért a magyar hatóságok a sporteseményre irányuló figyelem fenntartása végett jutottak arra az elhatározásra, hogy a védett személyeket lehetőleg úgy kell becsempészni a sporteseményre, hogy elvakult híveik mérhetetlen és határtalan szeretetükkel kárt ne tegyenek bennük, egyben a védett személyek puszta megjelenésükkel ne vonják el a szurkolók figyelmét a sporteseménytől.

Orbán Viktor – szemben az ellenzék által sugallttal – nem az emberektől fél, hanem az embereket félti önmagától, személyes népszerűségétől, az iránta megnyilvánuló mértéktelen szeretettől. Tegyük hozzá, mi is tartunk ettől. Több millióan vagyunk, akik féltjük az országot az ország első számú védett személyétől. De nemcsak tőle, hanem az első számú védett személy híveitől, másrészről azoktól, akik – mondjuk ki őszintén – nem táplálnak az első számú védett személlyel szemben meleg érzéseket. Ha e két tábor egymásnak feszül, akkor abból nagy baj származhat. Már csak ezért is indokoltnak látszik titokban tartani az alagút helyét és méreteit.

Ha már titkos az alagút, akkor legyen elég hosszú is. Az nem látszik kielégítő megoldásnak, hogy az első számú védett személy az alagúton keresztül ki- és bejuthat a Puskás stadionba, mert mi van, ha a biztonsága érdekében távolabbra kell ennél kerülnie. Javasoljuk az alagút meghosszabbítását Moszkváig. A testvéri orosz nép kebelén, Vlagyimir Putyin védelmét élvezve lehet igazán biztonságban Orbán Viktor. Hívei is akkor lennének nyugodtak, ha Orbán Viktor személyes biztonságát Oroszországban találná meg, ahol elég tér áll rendelkezésére Szentpétervártól egészen Vlagyivosztokig, hogy nagyot tudjon álmodni, ami Magyarország nem fideszes millóinak is lehetővé tenné, hogy végre nyugodtan alhassanak.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s