Magyarország a koronavírusláz járvány 3. hullámában is a konzultáció lázában ég. Az internetes szolgáltatók alig tudnak eleget tenni a megnövekedett igényeknek. Szinte minden magyar ember – akinek van internet csatlakozása vagy okos telefonja – éjt nappallá téve azon fáradozik, hogy a magyar kormány a lehető legpontosabb képet kapja arról, mit akarnak a magyar emberek, hogyan akarják, hogy kormányuk – népességarányosan természetesen – a legnagyobb győzelmet arassa a Covid-19 vírus felett.

Ahogy a nagy Gulyás Gergely is megfogalmazta, a kormány csak akkor lehet sikeres a járvány elleni harcban, ha az emberek elárulják, hogy a kormány által felkínált alternatívák közül melyiket választják. Nyilván mindegyik felkínált alternatíva helyénvaló, és a magyar emberek egészségét, biztonságát, jólétét és gyarapodását szolgálja, de nem mindegy, hogy az azonos értékű megoldásokból az emberek melyikre voksolnak.

A konzultációnak nagy hagyománya van a Fidesz politikájában. Mint nyilván mindenki emlékszik, valamennyi fontos kérdésben igazi döntési szituációba voltak hozva a magyar emberek. Hogy csak a legjelentősebbek egyikét említsem: mielőtt a magán-nyugdíjpénztárakban megtakarított 3000 milliárdját elvették, vagy másképpen: államosították volna, a Fidesz-kormány széles körű konzultáción kérdezte meg az embereket, szeretnék-e, hogy az évek alatt a szájacskájuktól megvont pénzecskéjüket az államadósság csökkentésére, esetleg a MOL-nál orosz kézben lévő részvények megvásárlására, a magyar nemzeti nagytőke korlátlan olajipari részvényfölényének megvédésére használják-e vagy igen.

A magyar emberek nagy többsége támogatta a kormányt, és azt akarta, hogy vegyék el a pénzét, azon vegyenek MOL-részvényeket, nyeregben tartva Hernádi Zsolt és Csányi Sándor magyar nemzeti nagytőkéseket a MOL-ban. Először a magán-nyugdíjpénztárba befizetett pénzeket csak átmenetileg irányították át az államkasszába, de a magyar emberek kiálltak amellett, hogy ez a döntés legyen végleges. Később a kormány megígérte, hogy mindenki megtakarítása egy személyre szóló számlán lesz nyilvántartva, de a magyar emberek a konzultáció során kifejezetten azt óhajtották, hogy ilyen ne legyen, kerüljön minden az állam, és onnan Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Hernádi Zsolt számláira. És a magyar kormány meghajolt a nép akarat előtt.

Hasonlóan széles konzultáció előzte meg a magyar alkotmány helyére konstruált alaptörvény elfogadását is. Ahogyan illik, megkérdezték egy nemzeti konzultáció keretében az embereket, akarják-e, hogy Szájer József írjon nekik alaptörvényt, Budapest és Brüsszel között ingázva. (Akkor még az ereszcsatornán való közlekedésről nem volt szó.) A magyarok úgy gondolták, hogy a legjobb, ha Szájer ír egy új alkotmányt, a Fidesz pedig elfogadja. Minek olyasmivel terhelni az embereket, amiről fogalmuk sincs, mint például az alkotmány. Azért vannak a szakemberek, mint például Müller Cecília, hogy megmondják az embereknek, mikor kell, mikor nem, miért kell és miért nem maszkot viselni.

Persze erről is volt konzultáció, hogyne lett volna. Előtte Müller Cecília világosan megmondta, hogy a teszt nem akadályozza meg a járványt. A baj csak az volt, hogy hozzá nem értő nemzetközi szervezetek, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az EU brüsszeli bürokratái összezavarták a magyar emberek fejét, akik a végén már nem tudták, hogy használ-e a lázmérő a láz ellen, a fürdőszobai mérleg az elhízás ellen, és a Nyugati Pályaudvar központi órája a vonatok késése ellen. Szerencsére sikerült egy nagy nemzeti konzultációval itt is rendet tenni. Kiderült, hogy a magyar orvosok a legjobbak a világon (népességarányosan), az orosz és a kínai vakcina nagy előnye pedig az, hogy nincs benne semmi politika, nem úgy, mint a nyugati vakcinákban, amelyek közül például a Pfizert németországi migránsok találták fel.

Egyébként is, Orbán Viktor – miután nemzeti konzultáción megkérdezte az embereket, hogy milyen vakcinákat szeretnének – eleget téve az emberek óhajának, olyan vakcinákat vásárolt csak, amelyeket az EU nem vásárolt. Az összes többi vakcinát az EU szállította Magyarországra, ahogyan azt korábban a magyar kormány a többi EU-tagországgal közösen eldöntötte. Ebben semmi politika nincs, mert ha lenne benne politika, akkor egy rohadt vakcinát sem kapnánk az EU-tól a magyar kormány viselkedése miatt, viszont Kína és Oroszország a magyar kormánynak az EU-t bomlasztó tevékenységének jutalmául kétszer annyi vakcinát adna, mint amennyit ad azokból a készleteiből, amelyekre nincs szüksége, és melyeket Magyarország az EU-tól kapott pénzen aranyárban meg tud vásárolni tőlük.

Így aztán joggal mondhatja az aranyszájú Gulyás Gergely, hogy a legtöbb vakcinája (népességarányosan) Magyarországnak van, de ő sem merte azt hazudni, hogy a legtöbb embert (népességarányosan) Magyarországon oltották be ebből a népességarányosan legtöbb vakcinából, pedig az oltás nem azért halad lassan, mert nincs (népességarányosan) elég vakcinánk, mert nekünk van (népességarányosan) a legtöbb, hanem azért, mert ………Soros György nem nyugszik, és minden erejével azon munkálkodik a háttérben, hogy ő nevethessen a végén, mert a magyar emberek már most röhögő görcsöt kapnak ettől a koronavírus banzájtól, és attól tartanak, hogy akár nevet a végén Soros, akár nem, a rövidebbet megint a magyar emberek húzzák majd. Népességarányosan.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s