A német kormány kedden készül bejelenteni, hogy 500 millió eurós prémiumot fog kiosztani a kis- és középvállalkozók között, akik a koronajárvány idején is fenntartották a szakmunkásképzést, és ezt tervezik a jövőben is. „Meg kell akadályozni, hogy a Covid-19-járvány miatt fiatal szakmunkások szakmai és egzisztenciális jövője és a német ipar szakmai utánpótlása veszélybe kerüljön” – áll a német oktatási, gazdasági és munkaügyi minisztériumok közös közleményében.

Most ne figyeljünk oda az összeg nagyságára, ne takaróddzunk azzal, hogy Németország gazdag ország! Ne próbáljuk, mert nem lehet elkenni a mai magyar kormány felelősségét, egy olyan vezetés történelmi bűnét, amely a koronavírus okozta magyar gazdasági és szociális válság idején is fontosabbnak tartja a sárban ragadt és milliárdokat az üres tribünökre rugdosó magyar labdarúgást a magyar fiatalok jövőjénél.

Jegyezzük fel, hogy Orbán Viktor 20 milliárdot minisztériumi irodabútorokra költ inkább, mint hogy – mondjuk, nem 500 millió eurót, több mint 150 milliárd forintot –, hanem euró helyett csak 500 millió forintot szánna a magyar fiatalok szakmai képzésének támogatására, a jövőjük egyengetésére.

Az ügyek prioritása az, ami jelzés értékű, nem a pénz nagysága a legfontosabb. Magyarország már felélte a jelenét, elpocsékolta a múltját. Orbán Viktor most veri bele az utolsó szeget abba a koporsóba, amelyben az ország jövőjét készül eltemetni.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s