A politikai csatározásokban nemegyszer a legnagyobbak is elvesztik a fejüket, és olyanokat mondanak, amit nem vár tőlük senki. Igazat. Más kérdés, hogy midőn valós állítás csúszik ki a szájukon, szándékuk szerint akkor is hazudtak volna. De hát, senki sem tévedhetetlen, a lónak négy lába van, mégis megbotlik.

Az alábbi videóegyveleget Orbán Viktor nagy ívű beszédeiből válogattuk össze, annak érdekében hogy akik eddig még nem némultak meg, amikor Orbán beszélt, eddig még nem estek a szavaitól kómába, pótolhassák a mulasztásukat.

Csupa olyan, önkényesen kiválasztott részletek következnek, amelyek azt bizonyítják, hogy Magyarország örökös kormányfője mindig tudja, hogy mit beszél, viszont a hallgatói nem mindig hisznek a fülüknek. Ezt tényleg Orbán Viktor mondta volna?

Ki gondolta volna? Eddig pont az ellenkezőjét hirdette. Sajnos ez csak nyelvbotlás volt.

Vlagyimir Putyin, Orbán legjobb barátja nem úszta meg ilyen simán, sokkal látványosabbat bukott, pedig elég sima terepet választott a macsóskodásra.

A következő videóból meggyőződhetünk arról, hogy Orbán Viktor mindent tud a liberális demokráciáról. Tisztában van azzal, hogyan kell annak működnie, és persze azzal is, mi a teendő, hogy ne működjön.

Politikai ellenfeleitől a színtiszta liberális demokráciát követeli meg. Aki eddig nem érezte az ellentmondást a hirdetett ige és a valóság között, az most elgondolkodhat egy kicsit. A szöveg hosszú, de az út sem volt rövid, amit Orbán megtett az akkori magától a mai önmagáig.

Kilencperc a demokrácia dícséretére

Ugye nem csak én látom úgy, hogy mindezt ma is elmondhatta volna, csak ezúttal saját magáról. Talán a mai magyar, magát demokratikusnek nevező ellenzék is hirdethetné ezt, és minden egyebet, ami ebből következik.

Az is furcán hangzik Orbán szájából, hogy szerinte miként omlik össze az övéhez hasonló diktatúra. Halljuk, mi fog történni!

Orbán szereti a labdarúgást. Mi is, csak amit ő kultivál, az egy nagyon veszélyes változata a játéknak. Mondhatni, már nem játék. És nem igaz, hogy ebből valami jó fog kijönni. Nem fog.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s