A csókkirály

Európa közepén van egy ország, Magyarországnak hívják, ahol senki senkivel nem működik együtt. A kormányzó párt egyedül hajlandó csak megmenteni az országot a koronavírustól, de csak úgy, hogy annak mikéntjéről senkivel nem egyeztet. Senkinek nem szabad semmit tudnia, semmit nem árulhat el senki semmiről senkinek. Ha valakinek valami mégis a tudomására jut, szigorúan tilos beszélnie róla.

Magyarországon teljes hírzárlat van, csak az az információ létezik, amit két egyenruhás és egy tisztifőorvos beolvas három papírról a tévékameráknak, mert ugyan érettségizni lehet, akár maszk nélkül is, de a sajtó képviselővel találkozni és tőlük kérdéseket kapni, azokat megválaszolni még maszkban sem. Ezért nem is vetemedik ilyen öngyilkosságra senki.

Müller Cecília a jobbján a magyar nyelvet idióta rendőrségi nyelvvé alázó rendőr alezredessel sem mer kiállni néhány tucat újságíróval szembe. Akkor sem, ha akár 20 méterről kiabálnák a kérdéseiket. Ezzel szemben az érettségizők és tanáraik, maszk nélkül is leülhetnek egy terembe, és ott nyugodtan fújhatják egymásra a COVID-19-eket.

A középiskolások és tanáraik egészsége a francot nem érdekli. Az a fontos, hogy Müller Cecília és Kiss Róbert alezredes ne kapja el a vírust valamelyik fertőzött ellenzéki újságírótól. Karácsony Gergely pedig nehogy egérutat nyerjen a Pesti úti öregek otthonából, ahol alattomos módon, aljas indokból koronavírussal fertőzött meg számos kedves, idős nénit és bácsit.

Karácsonynak az az óriási mázlija, hogy a Pesti utcaiak sem a koronavírusba, hanem az alapbetegségeikbe haltak bele végül. Már rég fel is koncolták volna a Fidesz politikai keretlegényei, ha Müller Cecília nem állítja le őket időbe és nem magyarázza el nekik, hogy akit Karácsony megfertőzött a Pesti úton, az amúgy is meghalt volna. Mert öreg volt. Mert beteg volt. És aki öreg, beteg az Mária (köz)munka alapú országában meghal, nem kell annak koronavírus.

Milliók kedvencétől, a Fidesz rejtett kommunikációs csodafegyverétől, a Retró rádiótól kell megtudnom, hogy Európában Magyarország kezeli a legeredményesebben a koronavírus-járványt, a visegrádi négyekkel együtt, mert ezekben az országokban a legkevesebb a fertőzött. Ami – ezt nem mondta be a rádió – azért nem annyira meglepő, mert ezen országok tesztelik a legkevesebb embert.

A magyar közmondás szerint: aki keres, az talál. Aki nem keres, mint mi és a visegrádiak, azok – ennek megfelelően – nem is találnak. Annyi fertőzöttet semmiképpen, mint az ütődött németek, akik már eddig közel 3 millió emberüket tesztelték, jól rá is keféltek, mert rengeteg fertőzöttet találtak, igaz azokból arányosan kevesebben haltak meg, mint nálunk, de nálunk senki nem a vírusba, hanem az alapbetegségébe pusztul bele.

Az országos tisztifőorvos a járvány tetőzése előtti utolsó utáni utolsó órában végre világosan elmagyarázta, kinek milyen maszkot kell és nem szabad viselnie Magyarországon.

Müller Cecília szerint az úgy nevezett sebészeti maszkot bárki viselheti, aki koronavírussal fertőzött, mert az ilyen szájelőtét kifelé nem engedi a vírust. Az FFP2 és az FFP3 maszkok meg pont fordítva működnek, vagyis befelé nem engedik a kórokozót, ezért az egészségügyi dolgozóknak kell hordaniuk, ha egészségesek.

Aki nem egészségügyi dolgozó és fertőzött, vagy nem tudni, hogy az-e, annak nem előnyös az FFP2 és FFP3 maszk, mert azoknak a kilégzési szelepe koncentráltan engedi ki kilégzéskor a viselője levegőjét, ezért nagyobb veszélyt jelent a környezetére a kilégzésbe sűrített vírusok által, mintha nem használná. Aki viszont egészséges, az mi a francnak viselje a sebészeti maszkot, hiszen nem védi meg a fertőzöttektől.

Vagyis – Cecília nem mondta ugyan – , de fentiekből az következik, hogy a mintegy 9 millió magyar ember, akinek fogalma nincs arról, hogy fertőzött-e, a leghelyesebben akkor jár el, ha egyszerre két maszkot visel, de helyesen. Először felveszi az FFP2 vagy FFP3 maszkját, majd erre húz egy sebészeti maszkot. Így két vírust ütünk egy csapásra. A bejövőt az FFP-ék fogják meg, a kimenőt a sebészeti maszk.

Persze van egy egyszerűbb megoldás is, csak az annyira primitív, hogy Müller Cecília ilyesmivel nem alázná magát. Ha mindenki a legegyszerűbben beszerezhető sebészeti maszkot köt az orcájára, de tényleg mindenki, akkor mindenki egy maszkkal, egy csapásra védetté válik. Mert hiszen, ha 10 ember ül sebészeti maszkkal az arcán, és közülük 5 fertőzött, akkor senki nem fogja tőlük elkapni a vírust, még akkor sem, ha fogalmuk sincs a 10-ből ki az az öt.

Ez a formális logika szerint közelítve, úgy működik, hogy senkiből nem jön ki sem vírus, sem semmi más. Így senki nem is találkozhat a csoportban vírussal. Mivel a sebészeti maszk – mint tudjuk – senkitől semmit nem enged ki. Ez ilyen egyszerű. Ezért vásárolnak a világ nem visegrádi országai annyi maszkot és igyekeznek kötelezővé tenni a viselését mindenki számára.

Persze valami Magyarországon is felsejlett a Fidesz agytrösztjében és gyorsan paradigmaváltást kiáltottak. Ezen túl majd sok tesztet fognak végezni és mindenkitől elvárják a maszk viselését. Ez annyira eredményes lehet, hogy azonnal be lehet indítani a magyar gazdaságot. Ehhez nem is kell más, mint Orbán Viktor, aki annyi új munkahelyet fog teremteni, amennyi megszűnt a járvány miatt.

Ha mégse sikerülne, akkor is sikerülni fog, mert majd lesz állami munka, amit eddig közmunkának neveztek. Ez sokkal jobb, mintha segélyt, vagy bérkiegészítést adnának a rászorulónak, mert így legalább a munkáját elvesztő látszerész megtanul füvet kaszálni a vasúti töltésen, a szállodai recepciós pedig kellő gyakorlatot szerez a falevelek söprésében.

A magyar gazdaság persze csak akkor fog beindulni, amikor előtte a német gazdaság, az európai gazdaság és a világgazdaság. Ezzel persze ne törődjön senki, mert Orbán Viktor sem törődik vele. Mi egyedül fogjuk megoldani a saját problémáinkat, mert a magyar ember az ilyen. Ilyen hülye. Orbán szerint.

De nem csak szerinte. A parlamentben hétfőn Mesterházy Attila az MSZP-ből is azt javasolta, hogy gondoljuk újra a magyar gazdasági stratégiát és a keleti- majd a déli és egyéb nyitások után, ugyancsak paradigmaváltást végrehajtva álljunk át a csukásra.

Mesterházy „önellátásban” és egy „új gazdasági szerkezetben” látja az ország jövőjét 20-30 év múlva, miután egy „jövőbizottság” konszenzust teremtene a Fidesz és a világ maradék része (the rest of the world) között.

A miniszterelnököt kellemesen meglepte az ellenzéki párt Mesterházy Attila nevű tagjának váratlan együttműködési rohama és mindjárt meg is kérte őt, adja be írásba a javaslatait, amelyekre – becslésem szerint – legkésőbb 20-30 év múlva választ is fog kapni.

Az ilyen stratégiai izék nagy előnye, hogy két-három évtizedig lehet róluk tanácskozni és albizottságokat is lehet alakítani, amelyek a részletekbe is belemélyedhetnek. Mindjárt a lényeg helyett.

Nevezetesen a helyett a csekélység helyett, hogy Orbánnal nem kooperálnia kellene egyetlen MSZP-és és egyéb ellenzéki politikusnak sem, hanem el kellene őt minél előbb, de semmiképpen sem 20-30 év múlva a jó francba küldeni. Magyarországnak még a közeléből is.

Zsebesi Zsolt

Magyarország a hülyék országa és Orbán a királyunk” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Aki a fentieket írta fogalma sincs az egészről, csak rémhíreket terjeszt. Azt sem tudja, hogy milyen az ffp2 és ffp3-as maszkok működése, ugyanis mi árulunk ilyeneket, melyek be és kilégzésnél 95%-ban szűrnek.

    Kedvelés

    1. Kedves Benő! Ki írta az általad kommentált cikkben, hogy miként működik a szájmaszk? A cikk arról szól, mit mondott Müller Cecília. Az van leírva, majd az ő szavai vannak kommentálva. Légy figyelmes benő és aztán kommentálj! Azt hittem, hogy gyártjátok az általatok forgalmazott szájmaszkokat, azért vagy olyan jól tájékozott, de csak áruljátok. Ismerek embereket, akik komputert árulnak, de nem ismerik a kettes számrendszert. Azért el tudják adni a gépeket. Remélem nektek is jól megy az üzlet, akár tudod miként működnek a maszkok, akár nem. Sok sikert és szép napot kívánok! Vigyázz magadra! Maradj otthon!

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s