Orbán szerint kormányának nincs B-terve, vagyis tartja magát ahhoz, hogy a vírusjárvány elültével mindenki kap munkát, akinek volt munkája az előtt. Aki nem kap a munkaerőpiacon, az majd kap az államtól – tette hozzá.

Mindezt azért, mert a magyar kormány szemben az európai kormányokkal nem hajlandó átmenetileg az államkasszából segélyt, vagy bérkiegészítést fizetni a munka és jövedelem nélkül maradt polgároknak, pedig ő zárta be a munkahelyüket. Helyette reménytelen munkakeresési járulékot fizet, de csak három hónapig.

Orbán a segély nagy ellensége, viszont a közmunka szerelmese. Ha betartja a szavát, akkor annyi közmunkás lesz idén, hogy a hulló falevelek ősszel nem érik el a földet, mert a közmunkások már a levegőben elkapják valamennyit.

Az egymillió forintos kérdés: mivel jobb az államkasszából semmit nem érő, vagy nevetségesen fölösleges munkákra pénzt adni, a helyett, hogy az emberek átmeneti segélyt kapnának.

Hacsak azért nem, mert – az eddig tapasztalatok alapján – a magyar nemzeti nagytőke, a nagy hatalmú polgármesterek közmunkásokkal végeztethetik a ház- vagy még inkább a birtok körüli munkákat.

Arról nem is beszélve, hogy választások esetén, még krumplit sem kell kilóra kiszállítani, elég meglebegtetni a közmunka elvesztésének esélyt ahhoz, hogy a vidéki szavazó polgár tudja, hová kell tennie az ikszet. Minden világos.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s