A koronavírus elleni állami hadviselés – pártunk és kormányunk szerint – minden szomszéd országnál sikeresebb hazánkban. Mi hetekkel korábban hoztuk meg a szükséges intézkedéseket, mint mások. Valamennyi, a védekezéshez elengedhetetlen eszköz időben rendelkezésre állt. Áll. Állni fog. A maradék, ami nem szükséges és nem áll rendelkezésre, az repülővel jön Kínából, és így hamarosan rendelkezésre fog állni, és akkor majd szükséges lesz.

Addig is: maszkot egészséges ember ne viseljen! Legfeljebb akkor, ha fertőzöttek közé megy. Ha nem tudja, hogy kik közé megy, akkor tegyen úgy, mintha tudná, hogy akik közé megy, azok nem fertőzöttek és ne vegyen maszkot. Maszkot akkor kell viselni Magyarországon, ha lesz belőle elég.

Koronavírussal fertőzött ember vonuljon karanténba. Így természetesen neki sem kell maszkot viselnie, hiszen ki sem mehet az utcára. Akkor meg minek.

Az egészségügyi dolgozók viseljenek maszkot. Ők viszont csak akkor, ha egészségesek. Mert ha már megkapták a vírust, akkor ők is maradjanak otthon karanténben, és otthon nekik sem kell a maszk.

Az ember nem is érti, minek ez a nagy felhajtás a maszkokkal, amikor alig van ember, akinek a maszkra szüksége van. Ezt sulykolja a Müller Cecília is, aki kiváló az országos tisztifőorvos szerepében. Ha lenne a helyszínen közönség, biztos többször visszatapsolnák. A buborékban ülő nyugati politikusok mindeközben maszkért kiáltanak. Persze mi tudjuk, hogy csak azért, hogy Soros György, aki nagy pénzeket fektetett a maszkokba, degeszre keresse magát.

Teszttel nem lehet megállítani a járványt, így nem szükséges a tömeges tesztelés. Elég ha azokat teszteljük, akik a betegségre utaló tüneteket mutatnak. Jobb biztosra menni.

Be kell ismerni, hogy a betegnek bizonyulók, vagyis pozitív eredmény produkálók tesztjével sem lehet megállítani a járványt. Vagyis: tulajdonképpen senkit nem kellene tesztelni a járvány megállítása céljából. A valóság az, hogy a járványt azzal lehet eredményesen lassítani, ha minél kevesebbet tesztelünk.

Tesztelni egyébként is csak akkor kell, amikor szükséges. Ezt a háziorvos dönti el, miután telefonon alaposan megvizsgálta a pácienst. Az ő utasítására a helyszínre kivonuló mentősök határozzák meg, teszttel, ki fertőzött, ki nem. De csak az után, hogy egyeztettek a katonai parancsnokkal, aki „validálja” a teszt-adatokat, majd parancsba adja, hogy egy adott nap hány embernek szabad pozitív legyen a tesztje.

Akik nem férnek be a napi keretbe, természetesen azok is pozitívak lehetnek, csak várni kell a sorukra. Végül is nekik mindegy, melyik nap jelentik be őket, adják őket hozzá a listához. Ennél fontosabb, hogy a fertőzöttek számának görbéje elég lapos legyen, mert ezt Orbán Viktor minden nap személyesen ellenőrzi, és kap a pofájára, aki túl meredek görbét produkál. Magyarországon meredek exponenciális görbét csak Mészáros Lőrinc vagyonának gyarapodása mutathat.

A kormányhivatalnokok hatékonyan csökkentik a fertőzöttek számát azzal is, hogy amikor egy családban találnak egy pozitív teszteredményt produkálót, akkor az egész családot karanténba zárják ugyan, de a többieket nem tesztelik, nehogy ezzel a kimutatott fertőzöttek száma megugorjon. Így a fertőzöttek száma eggyel nő, a karanténba zártaké meg az egész család létszámával. Ez sokkal jobban néz ki, és tulajdonképpen ki tudja, lehet, hogy a többiek egészségesek. Kár lenne elrontani a kedvüket egy pozitív teszttel.

A rendőrség is toppon van a koronavírus elleni védekezésben. Nagyon komolyan vették, hogy meg kell akadályozni a járvány gyorsulását. Ezért mindjárt le is csaptak egy illegális gyorsulási versenyre. Ami nem önmagában a gyorsulás miatt volt necces, de leginkább azért, mert illegális volt. Magyarországon illegálisan a vírus terjedése sem gyorsulhat.

Orbán Viktor megmondta, hogy a védekezés a pénzen nem múlhat. Az országnak van elég pénze, a költségvetés állni fogja a sarat. Feltéve, ha egy tucat új adót vethetnek ki, ha elvesznek minden pénzt az önkormányzatoktól, az ellenzéki pártoktól, a kereskedelmi láncoktól, a bankoktól, szóval ha mindenki milliárdokat fizet be a kasszába, amelyben egyébként is van elég pénz.

Erre persze csak azért van szükség, mert az EU nem ad nekünk egy garast sem. Mindenki másnak milliárdokat adnak, nekünk semmit. És csak azért nem adnak, mert a saját utunkat járjuk, mert vannak nemzeti értékeink, amilyenje az olyan dekadens nemzeteknek, mint a franciáknak, a németeknek vagy a finneknek, a dánoknak, meg a hozzájuk hasonlóknak nincs. Ezek buborékot fújnak maguk köré, hogy attól ne lássák, milyen szépen élnek a magyarok a saját országukban az EU pénzén.

A magyar kormányfő nem ér rá ezekkel vitatkozni, amikor a saját buborékunk fújásával van elfoglalva. Nekünk a magyar buborék az első. Magunknak fújjuk. A magunk tüdejével és úgy csipkézzük ahogy akarjuk. A mi buborékunk még igazi keresztény buborék. Fiúk és lányok fújják, olyanok, akik fiúnak és lánynak születtek és egész életükben fiúként és lányokként fújták a buborékot, egészen az utolsó leheletükig.

A magyar koronavírus-válságnak egyébként is akkor lesz vége, amikor azt Orbán Viktor bejelenti. Így aztán minket egy cseppet sem érdekel, hogy mi van a fertőzöttek számával, meg van-e elég teszt. A járvány egy kézben van, erős, magyar kézben, amely nem remeg meg, ha a zsebbe kell nyúlni a válság miatt. Főleg, ha más zsebébe. Az uniós pénzt is el fogjuk természetesen fogadni, kellő undorral és annak biztos tudatában, hogy töredékét kaptuk annak, ami a magyar embereknek jár, mindjárt a megkülönböztetett tisztelet után.

Mi nem sietünk sehová. A járvány házhoz jön. Az ellenszerét sem mi fogjuk megtalálni. Nem is kell, mert a csodafegyver hamarosan bevetésre kész. A kínaiak csak nekünk és még négy országnak adtak abból a vírus ellenes gyógyszerből, amiből adtak – állítja a kormánypropaganda. Aki ezt beveszi? Nos, aki eszt beveszi, annak – igaz kicsit ferde szemei lesznek – de azonnal meggyógyul. Ha nem, az csak azért van, mert alapbetegsége volt, és abba fog belehalni. Akiknek esetleg nem volt valamilyen alapbetegsége, azok egészségesen halnak meg. De nem a vírustól.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s