Angliában saját kérésére letartóztattak egy idős hölgyet. Azt szerette volna, hogy történjen vele valami emlékezetes. Nálunk nem kell megvárni, amíg Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Polt Péter és bűntársai maguk kérik a letartóztatásukat!

Nem Orbán Viktornak, még csak Mészáros Lőrincnek sem, legkevésbé Polt Péternek kérték a letartóztatását, hanem egy 93 éves néninek, és nem is Magyarországon, hanem a távoli, egykoron ködös, ma csak zűrzavaros Angliában.

A „Guardian“ című lap – amely még nem a Fidesz tulajdona – számolt be arról, hogy a brit rendőrség teljesítve egy 93 éves nagymama életének álmát, letartóztatta az idős hölgyet. Az akciót a hálás unoka twitter üzenetben köszönte meg az állami erőszakszervezet lágy szívű képviselőinek.

Josie Birds nagymama, aki – az unoka szerint – egész életében semmi rosszat nem követett el, talán túlságosan is jó embert volt, szerette volna, ha valami olyasmi is történik vele, amire érdemes lesz emlékeznie. „A nagymama egy aranyszívű ember és nagyon élvezte a letartóztatást” – tette hozzá a hálás unoka.

Ebből kiindulva – csupa jó szándékból – javaslom az írás elején említett három úr letartóztatását, amíg nem késő. A bilincs és a rács mögé dugás a nagymama élemedett kora és romló egészségi állapota miatt volt sürgető Angliában. Az uraknál nem ez indokolja a gyorsaságot. Rájuk ugyanis – szemben a 93 éves nagyanyóval – nem mondható, hogy egész életükben semmi rosszat nem követtek volna el, esetleg, túlságosan is jók lettek volna.

Nekik nem kell attól tartaniuk, mint a nagymamának, hogy nem marad utánuk semmi emlékezetes. Mert marad. Bőven. Már azért, amit eddig tettek is emlékezni fog rájuk a rokonokon, a szomszédokon és az ismerősökön túl az egész ország, sőt egész Európa. Börtön érett mindhárom úr és vannak még társaik, akik ugyanezzel büszkélkedhetnek. Dugjuk rács mögé valamennyit! Nem kell megvárni, amíg maguk kérik!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s