A magyar elnök Balatonfüreden a sajátjai előtt, nemcsak fizikailag, de szellemileg is hermetikusan elzárva fejtette ki hazaárulással egyenértékű nézeteit arról, hogy nem Oroszországgal, az orosz imperializmussal, hanem a nyugattal szemben kell megvédeni az országot. Putyin sem mondhatta volna szebben.

Egészen pontosan, a Magyar Nemzet szerint, Orbán Viktor ezt mondta:

Meg kell védeni Magyarország függetlenségét, a békepárti álláspontot (értsd az orosz párti politikát, „mi nem drukkolunk senkinek”) a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben.

Meg kell őrizni a magyar gazdaság erejét, le kell gyűrni az inflációt, és meg kell védeni a munkahelyeket, a családokat, az időseket, a dolgozókat.

Meg kell erősíteni a magyar haderőt, mert a békéhez erő kell.

Alig néhány órával Orbán beszéde előtt Vlagyimir Putyin orosz elnök is ezeket a feladatokat fogalmazta meg országa számára.

Orbán nem mondta, hogy Magyarország elszakítását a nyugati világtól kivel szövetségben, kikkel együttműködve akarja végrehajtani. Terve csak akkor megvalósítható, ha háborítatlanul folytatni tudja híres pávatáncát, és a nyugattól pénz kunyerálva a NATO-ban, az EU-ban orosz megbízást teljesítve e szövetségi rendszerek tagjaként ki tud tartani a nyugat elleni aknamunkája mellett.

Ennek a lehetősége a nullához konvergál. A nyugat háborúban áll Oroszországgal, nemcsak Ukrajnát akarja megvédeni, szemben a magyar állásponttal, amely békepártiságba öltözve az oroszok lábaihoz vetné az ukrán népet és államát, de az egész nyugat elleni támadásnak értékeli az orosz inváziót.

Így Oroszország, akárcsak passzív támogatói is, bárhol legyenek a világon, automatikusan az EU, a NATO, az Egyesült Államok, a civilizált nyugat ellenségének számítanak.

Mivel a magyar kormány saját akaratából Oroszország támogatójának pozíciójába manőverezte magát, a nyugat ellenségének, ezzel a saját népe ellenségének tekintendő, vele szemben, hatalmának megdöntése érdekében bármilyen eszköz felhasználható, a nemzeti érdek védelmében a törvénytsértés is legitimnek tekintendő.

Jó, ha ezt tudja Orbán Viktor. Még jobb lenne, ha ezt megértené végre a harmatgyenge magyar ellenzék is. x

Zsebesi Zsolt

Orbán és Putyin közös ellensége a nyugat” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s