Szívesen lennék ott, hogy belevizeljek a korsójába, amikor miniszterelnök úr belehörpint az év első szabad sörébe, mindjárt az után, hogy alattvalóinak kegyesen megengedte a kocsmák teraszain a vedelést, a büfögést és az örvendezést afölött, hogy senkinek e kerek világon nincs olyan vezére, mint a magyar népnek. Olyan aljas, ganéj, számító, szemétláda.

Ez persze nem egy objektív és tudományosan alátámasztott értékelés, csak a személyes véleményem, amiben néhány millió magyar osztozik velem, másik milliók nem. A lakosság arányában azonban – ismerjük be – ilyen undorító ember országot nem vezet a kontinensem, bár versenyben vannak néhányan, de esélyük sincs.

Több mint 26 ezer honfitársunk – mindegy, hogy idős és krónikus beteg vagy fiatal életerős és egészséges – elhunyt a koronavírus-járványban, és emiatt a magát a magyar kormányfőnek hazudó szemétláda még csak az együttérzését sem nyilvánította egyikük korporsója fölött sem, úgy téve, mintha köze nem lenne a halálukhoz, pedig van.

Tette ezt azért, mert kommunikációs tanácsadói szerint nem lenne előnyös, ha szájacskáját a halál szó vagy a halállal összefüggő együttérzés bármilyen kifejezése elhagyná. A propagandasikerhez ugyanis az oltások számában elért európai első hellyel, az egyre javuló járványhelyzettel, a fokozatos nyitással kapcsolatos frázisok pufogtatására van szükség. Semmi halál, semmi vereség, hiba, rossz vagy megkésett döntés, csak győzelem és siker.

Persze mindenki meghal egyszer, meg lehet mondani, hogy statisztikailag a magyar emberek mikor adják vissza a lelküket a teremtőjüknek, mindenki a sajátjának, de hogy ki mikor, az csak a kórházak kínai lélegeztető gépein derül ki. Mindenesetre Orbán Viktor áldásos tevékenysége nyomán statisztikailag egyre korábban, mert az egy ideig növekvő várható magyar átlagéletkor csökkenésnek indult.

Nemcsak a koronavírus miatt fogy a magyar, de úgy általában is, mert országunk vezetőjét jobban érdekli a labdarúgás helyzete, a stadionok fűtött gyepe, mint a kórházak állaga, felszereltsége, és az ott dolgozók anyagi helyzete. Miközben senki nem hallott arról, hogy a felcsúti focicsapatnak adósságai lett volna, a magyar kórházak milliárdokkal tartoznak a beszállítóiknak, amit időről-időre – enyhe undorral és mellényzsebből – kifizet a magyar állam, ha a hitelezők nagyon hőbörögnek.

Nagyon szívesen bele is köpnék Orbán Viktor korsó sörébe, mert nemcsak az fáj a lelkemnek és nemcsak az enyémnek, amit ez a lator ellop a közösből, részben hogy zsoldosai lába elé szórja a júdás aranyakat, de az is nagyon megfekszi a gyomromat, hogy mindehhez a magyar társadalom lelkesen kontráz, nemcsak tűri, de jó részt még szavazataival támogatja is.

Az ország öt hónapja kuncsorog Orbánnál. Ki több pénzért, állami segítségért. Ki korábbi nyitásért, olcsó hitelért, adókedvezményért, adósságfizetési moratóriumért, előnyökért, akár mások rovására is, ésszerű, szakmai döntésekért, empátiáért. A gazdának csóválja a farkát, a kormányfőt rettegi a magyar tudományos élet, a művészvilág, a pedagógusok, az orvosok, a bolti eladók, a katonák, a rendőrök. Kivéve a papokat, akik profimód pumpolják.

Mind-mind előnyt, elsőbbséget és jótéteményt várnak egy köztörvényes bűnözőtől, mind-mind abból a pénzből szeretnének valamicskét visszakapni, amit őfelségének nem volt érkezése ellopni tőlük vagy az európai adófizetőktől, akik az uniós támogatást dobják össze vagy veszik fel nekünk hitelbe, vállalva a felelősséget egy olyan ember országáért, aki lassan már ki sem látszik a kínaiak és az oroszok ülepéből.

Belevizelnék, beleköpnék, és a fejére is önteném Orbánnak az első szabad sörét az újra megnyílt teraszon azok nevében is, akiknek semmi támogatást nem adott, akik elvesztették a munkájukat, akik a kórházakból szabadlábra kerülve maradék erejükkel igyekeznek új életet kezdeni a magyar állam nulla támogatása mellett.

Ráborítanám a fejére a korsója tartalmát azoknak az orvosoknak a nevében, akiket megalázott és rabszolgává tett, azoknak a pedagógusoknak a nevében, akiket védtelenül visszaküldött az iskolákba, és minden magyar ember nevében, akinek még maradt annyi józan esze, hogy belássa: ez a minimum, amit Orbán Viktor megérdemel majd 12 éves uralkodása után a magyar emberektől, mert ha leírnám, valójában mi jár neki, kitiltanának a facebookról.

Zsebesi Zsolt

Belevizelnék Orbán első korsó sörébe” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Tudod mi az egészben a legszörnyűbb? Az, hogy az istenáldotta magyar népnek ez kell. Földig hajolni, kezet csókolni, kalap levéve elhaladni a nagyúr mellett, lett légyen földesúr, káplán, miniszterelnők, stb. Manapság magáévá teszi a gyűlöletbeszédet, a sorozást, akiről azt sem tudja, ki az, meg az idegen, cigány és zsidó gyűlöletet. Kivételt képez persze kb. a magyarok 20-25 %a, de az értelmiség egy jelentős része is gereinctelen és együtt mocskolódik a pórnéppel. Ezért amint megindul a világban a szabad mozgás, ismét kitántorog az országból a jobb sorsra vágyó sok tízezer ember, és persze olyanok, akiknek szakmájuk van és ráadásul szeretnek és tudnak is dolgozni. Ezek a mai senkiháziak, akik kilopták alólunk az ország vagyonát, meg röhögnek a markukba, bár -és ebben hiszek, mert hosszú életem során megtapasztaltam – hogy minden bűn magában hordja büntetését. A baj csak az, hogy azokon, akik ma szenvedik el mindezt nem sokat segít. És ez nem csak szomorú, hanem ez egy tragédia.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s