Úgy egyébként, ab start semmi. Senkinek semmi köze, hogy egy magyar férfi egy magyar nővel tervez-e vagy nem közös életet, így ahhoz sincs köze senkinek, hogy milyen a kor- vagy a vagyoni különbség közöttük. Ez minden magyar polgár és polgárasszony magánügye. Lenne, ha….

Mert ebben az esetben nem teljesen magánügy a frigy, ugyanis Mészáros Lőrinc mégsem csak egy magyar férfi a sok közül, még csak nem is egy magyar idősebb gazdag a sok idősebb gazdag közül, aki – hogy, hogy nem – fiatal feleséget talált, választott, vett magának. Mészáros Lőrinc ugyanis a magyar kormányfő nem hivatalos, nem formális strómanja, a közvélemény szerint a magyar közpénzeket elnyelő legnagyobb fekete lyuk az univerzumban.

Egy személyes hangvételű videó női szemszögből, ugyanarról, amiről én is írok.

Lőrinc felmérhetetlen gyorsasággal és mennyiségben nyeli valamennyiünk pénzét, mert a magyar állam pénzéből, közpénzből dagasztja a birodalmát, és vásárol magának naponta újabb és újabb vállalatok mellett ingatlant, jachtot, aranyat, gyémántot, amit csak akar, így arát is.

Az ara személye teljesen érdektelen, és nem azért, mert szexista lennék, hanem azért, mert – szerintem – kétség nem férhet ahhoz, hogy Várkonyi Andrea akkor is beleeshetett volna Mészáros Lőrincbe, ha Mészáros megmarad egyszerű felcsúti gázszerelőnek, ugyanis a női lélek rejtelmei kiismerhetetlenek, a szerelem tengerében a legtapasztaltabb révkalauz is könnyen eltéved.

De azért sem kérdés, hogy miért megy Andrea Lőrinchez, mert tudjuk. Azért, mert Lőrinc megkérte a kezét. Kérte volna meg másik gazdag ember, akkor ahhoz ment volna férjhez, de – úgy tűnik – csak Mészáros bátorkodott neki ajánlatot tenni, mit tehetett, azt fogadta el. Ezt dobta neki a sors. Hogy mindent lehetőséget számba vegyünk: lehet, hogy Andrea Lőrincet a pénzéért választotta. Lehet, de ezzel sem sértett semmilyen törvényt.

Ahogy mondtam, Lőrinccel kissé más a helyzet, őt joggal vonhatjuk kérdőre, hogy akkor most, megnősülvén, mi lesz a sorsa a pénzünknek, az ő személyes és vállalati vagyonában testet öltő, magánvagyonná konvertálódott közpénzünknek?

Mint csendestársaknak, úgy 10 millió magyarnak van némi jogunk aggódni, hogy miután e vagyon a házaspár közös vagyonává válik, vajon továbbra is olyan gondos gazdája lesz-e Lőrinc az átmeneti időre, egészen pontosan az Orbán Viktor uralkodási idejére rábízott közvagyonnak, mint eddig, mert ezzel kapcsolatban lehetnek kétségeink.

Most nem arra utalok, hogy a férfi agya – ahogy mondani szokás – bizonyos szituációban leszáll a nadrágjába, hanem egyszerűen arra, hogy a vagyonunk ugyan a kielégítőnél is jobb tempóban nő Lőrincz kezében, de egyben osztódik is, egyre gyorsabban. Alighogy az ex-feleség távozott, nyilván nem üres kézzel, hanem a mi pénzünk egy részével, a házasságból, most meg jött valaki, aki szintén tartja a markát a jussunkért. (És ki tudja, hogy Andrea lesz-e Lőrincz utolsó felesége?)

Ezért jogunk van (lenne) látni azt a házassági szerződést, amely intézkedik a vagyon házasságkötés utáni státuszáról, arról, hogyan fog megoszlani Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és Várkonyi Andrea között, ami a vagyonka közvagyoni eredete miatt nem magánügy, hanem igazi közügy, mindannyiunk ügye, hiszen mindannyiunk pénze forog kockán. Azt hiszem, világos, amit mondok, és biztos vagyok benne, 10 millió magyar ember nevében beszélek.

Arra gondoltam, hogy – mivel itt, legyünk őszinték – nem szerelmi háromszögről van szó ugyan, de mégis alapfokon három ember vagyonáról, nászajándékként azt javaslom, a magyar emberek dobjanak össze egy kis pénzt, hogy mindhármuknak egy-egy számológépet adhassunk.

Na nem a vagyon nyilvántartására kellenének a számológépek, mert ezek arra alkalmatlanok, hanem sokkal egyszerűbb dologra, arra hogy ezek segítségével kiszámolhassák, mennyi idejük van még hátra, hány napig élvezhetik még a vagyont és a vele járó szabadságot, és mikortól kell zárt intézménybe vonulni, ahol ugyancsak jó szolgálatot tenne a kalkulátor, mert könnyebb lesz kiszámolni a segítségével, hogy jó magatartás esetén mikor szabadulnak a legkorábban.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s