„Egy 150 milliós villában bujkál a cigarettacsempészeten ért MSZP-s politikus” – harsogja a magát objektív médiának láttatni akaró, valójában Fidesz zsoldban álló index.hu, melynek szerkesztőségében egy ideje nem éppen az Arany János által versben dicsőített walesi bárdok verik a klaviatúrát.

Mindeközben a 150, mégpedig nem millióért, hanem milliárdért testre (kissé elhízott testre) igazított budai várban pöffeszkedik az ország legnagyobb politikai és köztörvényes bűnözője, Orbán Viktor. Neki – a volt MSZP politikussal szemben – egészen addig nem kell rejtőzködnie az igazságszolgáltatás elől, amíg Magyarország főügyésze, bizonyos Polt Péter vigyáz a sérthetetlenségére. És persze attól sem kell tartania, hogy az index.hu a szájára veszi.

„Legény Zsolt, az MSZP egykori parlamenti képviselője december 10-én a Beregsurány–Asztély határátkelő ukrán oldalán bukott le 11 ezer karton cigarettával, és még aznap kilépett az MSZP-ből, azóta pedig nem látni nyilvánosság előtt – folytatja az index.hu.

Csak halkan jegyezném meg: bizonyos Lázár János a Fidesz zászlaja alatt nem 11 ezer kartont, de az egész magyar dohánykereskedelmet nyúlta le. Nemhogy nem mondott le párttagságáról, de ma is országgyűlési képviselő, és az Orbán nevű keresztapjához hasonlóan neki sem kell bujkálnia milliárdos kastélyában. Nem rá vadászik az igazságszolgáltatás, hanem ő megy nemesi társaságban hajtóvadászaton apróvadra. Ha úri kedve úgy kívánja.

Orbán Viktor, aki hosszú ideje hegy méretű, évről évre dagadó korrupciós hólabdát görget maga előtt, Simicska, majd Mészáros Lőrinc neve alatt folyamatosan lopja saját maga és a családja számára a közvagyont, mégpedig az egész ország, az Európai Unió vezetői, az Egyesült Államok mind a 17 hírszerző szervezete tudtával, nemhogy a mai napig nem lépett ki a Fideszből, de annak elnökeként fungál, sőt ő az ország miniszterelnöke is.

„Az MSZP-s politikus diplomata-útlevél felmutatásával szerette volna megúszni, hogy az ukrán hatóságok átvizsgálják az autóját. A helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit, akik azonban nem kezeskedtek Legény Zsoltért, így végül átvizsgálták a kocsiját, amelyben 11 ezer karton, körülbelül 150 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak az ukrán határőrök, amiért akár több éves börtönt is kaphat” – írja az index.hu.

Kár, hogy ilyen gerinces, megalkuvás nélküli, elvszerű magatartást a magyar hatóságok csak ellenzéki politikusok esetében tanúsítanak manapság. Én hiszem, hogy ugyanilyen megvesztegethetetlenek és törvénytisztelők lesznek akkor is, amikor Orbán Viktor dől meg, midőn egy egész országot próbál meg ósdi, hazug, nacionalista, fasisztoid lózungok mögé bújtatva átcsempészni a nyugati szövetségi rendszerből az orosz hatalmi szférába.

Eme hivatalnoki gerincesség feltételének tűnik, hogy Orbán Viktor is a Fidesz volt képviselője, Polt Péter pedig a váci fegyház lakója legyen. A jó hír: erre már nem kell sokat várni. A rossz, hogy szabadulásunk tőlük nem fog a választási fülkék békés homályában helyesen kitöltött választási céduláknak az urnákba való dobásával megvalósulni. Tetszik, nem tetszik, ennél többre van szükség.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s