Amennyiben keleten hamarabb találják a Covid-19 ellenszerét, akkor a magyar kormány onnan fogja behozni a vakcinát, mivel a magyar kormány számára a magyar emberek az elsők, és nem érdekli a magyar kormányt, hogy az EU e téren milyen korlátokat állít. Mondta egy magyar vezető tisztségviselő. Nevét nem érdemes megemlíteni, megjegyezni pláne nem a számára hátra lévő rövid időre.

Az igazság azonban az, hogy Orbán Viktor, az ország egyszemélyes vezetője, már jó régen behozott egy gyógyszert Magyarországra. A demokrácia ellenszerét, a polgári demokrácia vírusa elleni keleti vakcinát, amit Oroszországban, Kínában és Fehéroroszországban fejlesztettek ki.

Ezt Orbán illiberális demokrácia néven honosította, és állatkísérletek nélkül azonnal a magyar embereken próbálta ki. A hatása fenomenális. Egyesek teljesen bediliztek tőle, mások apátiába estek, megint mások eufóriába. Hatására néhányan rohadtul meggazdagodtak. Őket hivatalosan nemzeti nagytőkének vagy Mészáros Lőrincnek hívják.

A vakcina mellékhatása, hogy részleges vagy teljes vakságot okoz. Egyeseknél csak enyhe látási zavarok lépnek fel. A közös valamennyiüknél, hogy a világot másnak látják, mint amilyen az valójában.

Egyelőre a kérdéssel csak elméleti szinten és politikai síkon foglalkozik a magyar kormány, mert a kabinetben uralkodó nézet szerint jobb vakok közt félszeműnek lenni, mintsem akárcsak félszeműnek elmagyarázni, hogy nem az az igaz, ami félszemmel is látszik, hanem az, amit a másik szemével nem lát.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s