Gregory Aymond érsek

New Orleans érseke, Gregory Aymond úgy döntött, el kell távolítani, majd a tűzre kell vetni az oltárt, amelyen még szeptember 30-án Pearl River város 35 éves plébánosa két nővel szexelt. Az érsek szerint ez „bűn és sátáni” tett volt, amit csak úgy lehet jóvátenni, hogy az oltárt lebontják, a tűzre vetik, és helyére másikat állítanak.

Aki szerint a katolikus egyház nem fejlődik és nem liberalizálódik, annak most New Orleans érseke szolgált ékes cáfolattal. Alig néhány száz évvel ezelőtt nem az oltárt vetették volna, vagy nem csak azt a tűzre, de máglyán végezte volna a két hölgy is, akik a vérmes plébános vágyainak szolgálatába álltak, vagy a saját ösztöneik parancsát követték.

Lám lám, ma az egyház kirúgta ugyan a plébánost, de egyéb szankciókat kilátásba sem helyezett. A hölgyek esetében pedig még ennél is elnézőbbnek bizonyult, meg sem említve esetleges bűneiket, nemhogy máglyára vettette volna mindkettejüket. Ez, szerintem, a jó irányba mutató és a tett súlyával arányban álló döntés, hiszen az mégiscsak túlzás lenne, ha mindjárt a templomot gyújtják fel, azt adva át a tisztító tűznek.

Az egyházat végül is nem érte jóvátehetetlen veszteség. A katolikus plébánosok pedig levonhatják az eset tanulságát. Ha már, akkor nem az oltáron, ha mégis, ne mindjárt kettővel, és ha egy kevés lenne, akkor ne lássanak meg! Egyébként pedig otthon, a négy fal között. Legfeljebb időről időre ildomos a tűzre vetni a plébánia kanapéját, és újat vásárolni helyette.

Ui.: A plébános teljes joggal mesélheti majd az unokáinak, “fiatal koromban egyszer egy oltárit szexeltem”.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s