Három európai dáma: Angela Merkel, Ursula von der Leyen és Christine Lagarde együtt kétezer milliárd eurót (2000 000 000 000) készülnek megmozgatni. A német kancellár, az EU Bizottság elnöke és az Európai Központi Bank vezére ennyit pénzt szedett össze a koronavírus által padlóra küldött európai gazdaság talpra állítására.

Ez annyi pénz, hogy 50 eurós bankókban, azokat egymás után rakva, 140 szer lehetne a földet körbekeríteni. Vagy az egész német autópályarendszer minden négyzetméterét kétszer le lehetne ennyi papírpénzzel ragasztani. Szóval ez igen sok. Ez a magyar GDP közel hússzorosa.

Persze – legyünk nemzeti gondolkodásúak, és merjünk nagyot hazudni – hol van ez ahhoz, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő ugyancsak a koronavírus-járvány elleni harc mámorában 16 ezer lélegzetőgépet vásárolt (feleslegesen) és minden Covid-árvának megígérte, de becsületszóra – mintha ez nála bármit is jelentene –, hogy új munkahelyet teremt a régi, megszűnt munkahelye pótlására.

Szegény Angela, Ursula és Christine nem tudják, hogy Kövér László, a magyar parlament nem kis, hanem ott a Duna partján egészen nagy hatalmú ura szerint a nő legmagasabb önmegvalósítása a szülés. Teljesen eltévelyedve karriert csináltak. Az egyik német kancellár időtlen idők óta, a másik kettő sem akárki. Miközben – egyébként – hárman kilenc gyermeket szültek Európának. Mégpedig Ursula mindjárt hetet, Christine kettőt, igaz, Angela egyet sem.

Mi ebből a tanulság? Kövér László és Orbán Viktor sem szült egyetlen gyereket sem, mégsem vitte – Angela Merkelhez viszonyítva – semmire. Ugyanakkor Lagarde és Ursula von der Leyen együtt kilenc gyerek világra hozatalával sem érezte, hogy ez lenne a legmagasabb önmegvalósítás számukra.

Mit lehet Orbánnak és Kövérnek ebben a helyzetben tanácsolni? Először próbáljanak meg gyereket szülni, ha nem megy, kíséreljenek meg valakiknek lenni Európában, és ha egyik sem sikerül, nyugodtan be lehet fogni.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s