Aranyvonat a szent jobbal. A régi szép időkben.

A szent jobb, István királyunk állítólagos bebalzsamozott karja is tartotta a markát, hogy 70 milliót adjunk neki, amiből fel tudják újítani a szekerét. Az, hogy a szent jobbot folyamatosan ide-oda fuvarozni kell-e az országban, az is egy kérdés. A másik, a fontosabb viszont az, hogy vajon mi a bánatos francért nem kér maga ellen csődeljárást a katolikus egyház, ha az évi több milliárdos büdzséje annyira mínuszban van, hogy nincs ócska 70 milliója a szent jobb szekerére.

Természetesen pártunk és kormányunk 230 évvel a francia forradalom, vagyis az egyház és az állam szétválasztása után kötelességének érzi, hogy a köz költségén javítsák meg a járművet, bár az nem a köz tulajdona, hanem a katolikus egyházé, amely egyébként is milliárdokat húz az államtól, amivel el sem kell számolnia és nem is számol el.

Élek a gyanúperrel ezek után, hogy van az a szekér olyan állapotban, hogy még egy darabig minden komolyabb gond nélkül képes lenne A pontból B pontba juttatni a szent jobbot, de persze – ha mi készek vagyunk pénz költeni rá – akkor miért ne újítanák fel. Egy vasukba se kerül. Nem lehet, hogy lenne jobb helye ennek a 70 milliónak is, mint hogy szentek kezére adjuk? A magyar szólásnak igaza van: minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s